FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL: Aldott će se u potpunosti posvetiti Ini

Autor: gple
ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 27. svibnja 2011. (Hina) - Mađarski MOL danas je objavio da predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott od početka lipnja napušta dužnost izvršnog potpredsjednika MOL-a za istraživanje i proizvodnju i u potpunosti će se usredotočiti na obveze u Ini.

Od 1. lipnja Zoltan Aldott u potpunosti će se posvetiti poziciji predsjednika Uprave Ine, što će dodatno jačati poziciju Ine unutar MOL Grupe, priopćeno je iz MOL-a iz kojeg ističu i da Aldott ostaje član Odbora izvršnih direktora MOL-a.

"To je vrlo značajan korak. On pokazuje da je INA jako važna članice grupe MOL. Aldott će predstavljat Inu u izvršnom odboru MOL-a, što je jedinstven slučaj", izjavio je glasnogovornik MOL-a u Hrvatskoj Domokos Szollar.

U pozadini je Aldottove odluke, kako dodaje, činjenica da je INA u važnoj fazi transformacije i rasta.

"Svi u Ini moraju u idućoj godini jako puno raditi kako bi kompanija bila još jača i bolja. INA mora raditi punom parom a za to je potrebna puna koncentracija", tumači Szollar.

Jako sam zadovoljan svojom odlukom, ističe Aldott koji će biti zadužen i za nadzor razvoja strategije MOL Grupe na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Iz MOL-a ističu da je ta kompanija pod Aldottovim vodstvom odjela istraživanja i proizvodnja, od 2004. do 2011., bila vrlo uspješna, ojačan je MOL-ov međunarodni portfelj, pokrenuta su mnoga istraživanja u Mađarskoj, Rusiji, Pakistanu, Siriji, Egiptu, Kurdistanu, porasla je proizvodnja ugljikovodika za više od 30 posto, a MOL grupa je postala poznata naftna kompanija s dobrom reputacijom.

Aldotta će na mjestu izvršnog potpredsjednika MOL-a za istraživanje i proizvodnju zamijeniti Sandor Fasimon, trenutno viši potpredsjednik za nabavu i trgovinu, odjela koji će početkom lipnja biti ukinut, ističu iz MOL-a koji je na svojim internet stranicama objavio priopćenje i s nizom drugih kadrovskih i organizacijskih promjena.

(Hina) xgple ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙