FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIM/ZAGREB

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković pobijedila je na natjecanju Dijamantne lige u Rimu s hicem od 65.56 metara. Perković je pobjednički hitac bacila u drugoj seriji, a imala je još tri ispravna hica - 64.06, 63.87 i 63.72 metara. Drugo mjesto zauzela je Kubanka Yarelis Barrios (64.18), a treće Nijemica Nadine Mueller (63.17). Ovo je za Perković druga pobjeda u Dijamantnoj ligi jer je slavila ptrije desetak dana u Šangaju hicem dva centimetra dužim negoli u Rimu - 65.58. Europska prvakinja tako je povela u svojoj disciplini Dijamantne lige s maksimalna 4 boda, a ove godine u veljači je bacila u Splitu hrvatski rekord i vodeći hitac u svijetu ove godine 67.96 metara. Perković ove sezone u disku očekuje još šest nastupa na mitnzima Dijamantne lige. Na istom mitingu u Rimu večeras nastupa i Blanka Vlašić.

ZAGREB

Izvršni odbor GNK Dinama imenovao je novim trenerom Krunoslava Jurčića, koji će na tom mjestu naslijediti Vahida Halilhodžića, stoji na web-stranici Dinama. Jurčić (42) će tako voditi Dinamo u novoj sezoni, a 14. lipnja će povesti momčad na ljetne pripreme. Krunoslav Jurčić već je s Dinamom u sezoni 2008/09 osvojio dvostruku krunu, a u sezoni 2009/10 prvenstvo, dok je protekle sezone je vodio zagrebačku Lokomotivu. IO GNK Dinama je proteklu sezonu ocijenio kao vrlo uspješnu jer su osvojeni prvenstvo i Kup, a na web-stranici stoji i zahvala Velimiru Zajecu, Vahidu Halilhodžiću i Mariju Totu, koji su bili treneri netom završene sezone.

PARIZ/ZAGREB

Hrvatski tenisač Antonio Veić postigao je najveći uspjeh u karijeri svladavši u 2. kolu Roland Garrosa u Parizu negdašnjeg trećeg tenisača svijeta Rusa Nikolaja Davidenka u pet setova - 3:6, 6:2, 7:5, 3:6, 6:1. Veić je do pobjede nad sada 30-rangiranim na ATP ljestvici Davidenkom došao nakon velike borbe koja je trajala tri seta i dvadeset minuta. Hrabri 24-godišnji Lošinjanin, koji je tek 227. na svijetu, nije gubio vjeru u sebe i nakon gubitka prvoga seta, te je u drugom setu čak dvaput oduzeo servis Davidenku. Veić se spasio i u trećem setu, kada je u osmom gemu nadoknadio "break" za 4:4 i okončao set u svoju korist s 7:5. Četvrti set je uzeo Davidenko, a peti set je počeo sjajno, Veić je napravio "break" za 1:0, a potom još jedan za 4:1 i došao do najveće pobjede u karijeri. Veić je od 16 "break-lopti" iskoristio čak 10, dok je od 19 lopti za obrat na svoj servis spasio 12. Veićeva nagrada nakon pobjede nad Davidenkom bit će susret s prvim tenisačem svijeta Rafaelom Nadalom. U 3. kolo Garrosa danas se plasirao i Ivan Ljubičić svladavši Amerikanca Sama Querreyja s 7:6 (2), 6:4, 6:4

SPLIT

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare u Splitu najavio kako će u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo protiv reprezentacije Gruzije 3. lipnja ove godine na Poljudu naša reprezentacija od prve minute stremiti pobjedi, te da je nedavna prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen reprezentativac Drago Gabrić dodatni motiv za pobjedu."Od prve minute stremit će mo pobjedi i u stanju smo to ostvariti, ali smo svjesni da je Gruzija dovoljno dobar protivnik protiv kojeg se ne smije srljati“, rekao je Bilić.Po Bilićevom tumačenju Gruzija u ovim kvalifikacijama želi ostvariti plasman na Europsko prvenstvo i u utakmici protiv Hrvatske na Poljudu pokušat će se približiti tom cilju. "Mi smo u javnosti i medijima skloni potcjenjivati sve“, kazao je Bilić.Po njegovim riječima Split je s pravom ljut što se dugo vremena nije igrala službena utakmica nogometne reprezentacije u tom gradu, ali je sada prilika za novi početak.

"Siguran sam da će atmosfera na Poljudu biti fenomenalna i da će publika nositi naše igrače do pobjede. Nedavna prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen reprezentativni nogometaš Drago Gabrić neće biti kočnica reprezentativcima u utakmici protiv Gruzije nego će im to biti dodatni motiv za pobjedi Gruziju.Mi smo svi tužni i u šoku smo, i bit će mo u šoku i zabrinuti sve dok se Drago ne probudi, ne digne i ne pridruži nam se. To nam je dodatni i najveći motiv da upravo radi Drage pobjedimo protivnika", kazao je Bilić.Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić je je najavio kako će se ubuduće redovito igrati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i u Splitu.

"Podaci pokazuju da je najmanje navijača reprezentacije u Zagrebu – negdje oko 30 do 35 posto, ali je stadion u Zagrebu pun kad igra reprezentacija jer dolaze navijači iz svih dijelova Hrvatske, te se nadamo da će i Poljud na utakmici protiv Gruzije biti pun“, kazao je Srebrić.

PARIZ

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se danas u treće kolo grand slam turnira u Roland Garrosu, pobijedivši Amerikanca Sama Querreyja sa 7:6 (2), 6:4 i 6:4.Ljubičić je do pobjede nad 24 nositeljem turnira došao nakon dva sata i pet minuta igre u kojoj je imao 53 posto uspješnosti prvog servisa i 11 asova te 26 neprisiljenih pogrešaka. Protivnik u sljedećem kolu bit će mu bolji iz dvoboja Belgijanca Xaviera Malissea i Španjolca Fernanda Verdasca.

Drugi preostali hrvatski predstavnik na Roland Garrosu Antonio Veić danas će u drugom kolu igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka, koji je u Roland Garrosu dva puta bio u polufinalu.

PARIZ

Nizozemska Arantxa Rus, 114. tenisačica svijeta, napravila je dosad najveće iznenađenje Roland Garrosa izbacivši u 2. kolu negdašnju prvu tenisačicu svijeta Belgijanku Kim Clijsters s 3:6, 7:5, 6:1. Iako prije Garrosa nije igrala dva mjeseca, te još nije zaliječila ozljedu gležnja, Clijsters je priznala da je meč izgubila zbog "lošeg pristupa"."Nisam vjerovala u sebe. Zemlja je oduvijek bila za mene najneugodnija podloga, a s pristupom koji sam odabrala za ovaj meč ne bi nikoga mogla dobiti. Nije bila stvar u ozjedi, zapravo nikakvih problema nisam imala s gležnjem", kazala je pobjednica US Opena i Australian Opena, koja je u dvoboju s Rus imala ogromne 53 neprisiljene pogreške i devet dvostrukih pogrešaka kod servisa.

ZAGREB

Tri dana prije kraja regate Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku u finalnu seriju Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 ulaze kao prvi, Ivan Kljaković Gašpić u Finnu i Tina Mihelić u Laser Radialu kao drugi, a Milan Vujasinović u Laseru kao treći. Zbog jakog vjetra do 40 čvorova danas su jedrili samo daskaši i laseri.Unatoč prevrtanju, te lomu jarbola netom prije starta, Tina Mihelić danas je bila odlična peta i napredovala na peto mjesto poretka Laser Radiala. "Smrzla sam se danas na moru. Deset minuta prije starta slomila sam vrh jarbola i već smo htjeli krenuti natrag jer nismo imali rezervnu opremu na moru, kad mi je prišla Dankinja Maiken Schutt i ponudila da posudim njen jarbol. Tako da je sve ipak dobro završilo", kazala je Tina.U Laseru Milan Vujasinović je nakon dva dana vodstva pao na i dalje izvrsno treće mjesto. "Ušao sam danas sedmi, loše sam startao, bio na krivoj strani kursa, tako da mogao sam bolje, ali dobro je, i dalje sam u vrhu", kazao je Vujasinović. Odlično četvrto mjesto zabilježio je danas Tonči Stipanović, koji je nakon pet jedrenja 15. Daskaši su odjedrili dva plova, a Luka Mratović je bio dva puta 19. Mratović je ukupno 22., Mihovil Fantela je 33.

BERGAMO

Talijanski biciklist Eros Capecchi (Liquigas) pobjednik je 18. etape Gira, vožene u dužini od 151 kilometra od Morbegna do San Pellegrino Termi, a Španjolac Alberto Contador ostao je vodeći. Capecchi je u ciljnom sprintu bio brži od sunarodnjaka Marca Pinottia, dok je treći bio Belgijanac Kevin Seeldrayers. Contador je u cilj ušao kao 41. s zaostatkom od 6.04 minute, ali u glavnoj grupi u kojoj su bili i njegovi najbliži pratitelji Talijani Michele Scarponi i Vincenzo Nibali. Španjolac tri etape prije kraja ima skoro pet minuta prednosti. Oba hrvatska biciklista bila su u pratećoj skupini koaj je na cilj došla s 6.04 sekundi zaostatka - Vladimir Miholjević je ciljem prošao kao 61., a Robert Kišerlovski kao 77. U ukupnom poretku Miholjević je 30. s zaostatkom od 45.12 minuta, a Kišerlovski 43. (+1:06.19 sati). Giro se u petak nastavlja 19.etapom od 209 kilometara od Bergama do Macugnaga.

PARIZ

Rezultati s Grand Slam turnira Roland Garrosu u Parizu:

TENISAČICE, 2.kolo

Petra Kvitova (Češ/9) - Jie Zheng (Kina) 6:4, 6:1;

Yanina Wickmayer (Bel/21) - Ajumi Morita (Jap) 6:4, 7:5;

Agnieszka Radwanska (Pol/12) - Sania Mirza (Ind) 6:2, 6:4;

Sorana Cirstea (Rum) - Alexandra Dulgheru (Rum/27) 6:2, 7:5;

Arantxa Rus (Niz) - Kim Clijsters (Bel/2) 3:6, 7:5, 6:1;

Li Na (Kina/6) - Silvia Soler-Espinosa (Špa) 6:4, 7:5;

Vania King (USA) - Elena Baltacha (VB) 4:6, 6:1, 6:4;

Ekaterina Makarova (Rus) - Johanna Larsson (Šve) 6:3, 7:6 (5);

Roberta Vinci (Ita/30) - Iryna Bremond (Fra) 6:3, 6:4;

Chan Yung-Jan (Taj) - Jill Craybas (USA) 6:1, 6:4;

Andrea Petkovic (Njem/15) - Lucie Hradecka (Češ) 7:6 (2), 6:2;

Maria Kirilenko (Rus/25) - Chanelle Scheepers (JA) 6:1, 6:4;

TENISAČI, 2.kolo

IVAN LJUBIČIĆ (HRV) - Sam Querrey (USA/24) 7:6 (2), 6:4, 6:4;

Robin Soderling (Šve/5) - Albert Ramos (Špa) 6:3, 6:4, 6:4;

Alejandro Falla (Kol) - Florian Mayer (Njem/20) 4:6, 7:6 (4), 6:1, 6:2.

Fernando Verdasco (Špa/16) - Xavier Malisse (Bel) 4:6, 6:3, 7:6 (5),6:1;

Mardy Fish (USA/10) - Robin Haase (Niz) 7:6 (1), 6:2, 6:1;

Leonardo Mayer (Arg) - Marcos Baghdatis (Cip/27) 7:5, 6:4, 7:6 (6);

Andy Murray (VB/4) - Simone Bolelli (Ita) 7:6 (3), 6:4, 7:5;

Lukasz Kubot (Pol) - Carlos Berlocq (Arg) 6:3, 7:6 (4), 6:3;

LONDON

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je danas da će 35-godišnji Mađar Viktor Kassai suditi finale Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda, koje će se igrati u subotu na londonskom Wembleyju. Njegovi pomoćnici bit će također mađarski suci, Gabor Eros i Gyorgy Ring. Viktor Kassai je vrlo iskusan sudac koji je debitirao na međunarodnoj sceni 2001. godine, a dosada je sudio na više od 60 utakmica u europskim kup natjecanjima. Također, vodio je četiri utakmice na prošlogodišnjem SP u Južnoj Africi.

Barceloni ove sezone nije sudio u Ligi prvaka, no igrači Manchester Uniteda imali su ga priliku upoznati jer im je sudio kada su u natjecanju po skupinama u gostima pobijedili Valenciju 1-0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙