FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

AGREB - Rezultati 27. kola Prve hrvatske nogometne lige:

U petak:

Lokomotiva - Karlovac 0-0

Zagreb - Slaven Belupo 1-3

U subotu:

Osijek - Rijeka 0-0

Hajduk - Cibalia 1-2

Šibenik - Dinamo 0-2

Istra 1961 - Varaždin 2-0

Zadar - Hrvatski Dragovoljac 1-0

Večeras:

Inter - Split

DORTMUND

Nogometaši Borussije Dortmund osvojili su naslov prvaka Njemačke dva kola prije kraja prvenstva. Borussia je kod kuće svladala Nuernberg s 2:0, a Bayer je izgubio kod Koelna (0:2), pa klub iz Dortmunda slavi sedmi naslov u povijesti i prvi nakon 2002. s nedostižnih osam bodova prednosti dvije utakmice prije kraja.Borussia je pred krcatim Signal Iduna stadionom već u prvom dijelu osigurala pobjedu nad Nuernbergom, a potom su osluškivali vijesti iz Koelna. Koeln je u samoj završnici s dva pogotka Milivoja Novakovića "potopio" sve nade Bayer Leverkusena u naslov koji je zasluženo pripao Borussiji koja je bila ne čelu veći dio ovoga prvenstva. Mlada momčad Borussije sa prosjekom od 23 godine starosti je pod vodstvom trenera Juergena Kloppa izgubila svega četiri utakmice, od čega dvije u zadnja četiri kola, a klub iz Ruhra će naredne sezone predstavljati Njemačku u Ligi prvaka. Koeln je protiv Bayera možda i osigurao ostanak u ligi, a cijelu utakmicu je za domaćine odigrao Mato Jajalo. Borussia Moenchengladbach je produžila nadu u spas pobjedom kod Hannovera (1:0), te pomogla Bayernu koji danas igra sa Schalkeom i pobjedom bi preuzeo treću poziciju koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Freiburg je slavio u gostima kod HSV-a s 2:0, a za domaćine nije igrao ozlijeđeni Mladen Petrić, dok je Mainz kod kuće slavio protiv Eintrachta, koji je također u teškoj situaciji.

Stuttgart se izvukao iz zone ispadanja pobjedom kod Hoffenheima (2:1).

Hannover 0

Borussia Mönchengladbach 1 Reus (76)

HSV Hamburg 0

Freiburg 2 P. Cissé (16, 88)

Koeln 2 Novakovič (67, 82)

Bayer Leverkusen 0

Mainz 3 Ivanschitz (26), Soto (38, 45)

Eintracht 0

Borussia Dortmund 2 Barrios (32), Lewandowski (43)

Nuernberg 0

Hoffenheim 1 Mlapa (14)

Stuttgart 2 Cacau (63), Kuzmanovic (68pen)

GLASGOW

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić postigao je zgoditak u pobjedi Rangersa u gostima kod Motherwella (5:0) u 35. kolu Škotske lige. Jelavić je postigao treći zgoditak na utakmici u 64. minuti, a to mu je već 13. zgoditak ove sezone, čiji je dobar dio propustio zbog ozljede. Rangersi su pobjedom "pobjegli" Celticu na četiri boda, no Celtic ima dvije utakmice manje.

LONDON

U dvoboju 35. kola engleske Premier lige Chelsea je na domaćem terenu pobijedio Tottenham 2-1. Ovom je pobjedom Chelsea ostao u utrci za naslov prvaka, jer za Manchester Unitedom, koji sutra gostuje kod Arsenala, zaostaje tri boda.Poveli su Spursi U 19. minuti sjajnim volejem Sandra sa 25 metara. Poravnanje je donio veznjak Chelseaja Lampard golom u 45. minuti nakon katastrofalne pogreške vratara Tottenhama Brazilca Gomesa, kojemu je lopta, unatoč slabašnom udarcu, prošla kroz noge. Pobjedu Chelseaju donio je Kalou golom u 89. minuti nakon velike gužve u petercu Spursa. Od hrvatskih igrača u redovima Tottenhama Luka Modrić je odigrao cijeli susret, Vedran Ćorluka je igrao do 78. minute, a Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa nisu bili niti na klupi za pričuve.

BERLIN

U derbiju 32. kola Njemačke lige Bayern je u Muenchenu slavio protiv Schalkea s 4:1 i vratio se na treće mjesto ljestvice Bundelige koje garantira kvalifikacije za Ligu prvaka. U odličnoj utakmici pogotke su za Bayern postigli Robben (6), Müller (13, 84) i Gomez (19), dok je zgoditak Schalkea zapravo autogol Badstubera u 8. minuti. Danijel Pranjić nije bio u sastavu Bayerna, koji sada ima dva boda više od Hanovera.

RIM

Nogometaš Intera Giampaolo Pazzini ostat će dugo vremena najomraženiji čovjek u Ceseni nakon što je dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi donio Interu pobjedu kod Cesene (2:1) u 35. kolu Talijanske lige. Cesena, koja se bori za ostanak, vodila je praktički do 92. minute, kada je Pazzini zabio prvi zgoditak, a potom u petoj minuti sudačke nadoknade i pobjedonosni koji Inter ostavlja na drugom mjestu Serije A. Vodeći zgoditak za Cesenu postigao je bivši hrvatski reprezentativac Igor Budan u 56. minuti.

MADRID

Nogometaši Real Madrida doživjeli su još jedan neugodan domaći poraz nakon što je u 34. kolu Primere na Santiagu Bernabeu slavila Zaragoza s 3:2. Real je očito uzdrman porazom od Barcelone u srijedu, a trener Jose Mourinho je do prije dvadesetak dana imao neovjerojatan niz nepobjedivosti an domaćem terenu od devet godina, da bi potom doživio poraze od Sporting Gijona, Barcelone i Zaragoze.Gosti su hrabro započeli utakmicu i poveli zgodicima Lafite (41) i Gabija (54-pen), smanjio je Sergio Ramos (62), da bi Lafite iz kontre u 77. minuti postigao 3:1. real je potom ostao bez isključenoga Carvalha, da bi na 3:2 smanjio Benzema (84), no uunatoč velikom broju prilika nisu uspjeli izvjeći poraz. Real je igrao bez Cristiana Ronalda, a Barcelona će, u slučaju pobjede večeras kod Real Sociedada, imati ogromnih 11 bodova prednosti.

LJUBLJANA

Njemački sastavi HSV Hamburg i Rhein Neckar Loewen osigurali su nastup na završnom turniru Lige prvaka za rukometaše. U uzvratnim susretima četvrtfinala Čehovski medvedi i HSV Hamburg su igrali 37:37 (19:14), pa su Nijemci sačuvali ogromnu prednost od 38:24 iz prvog dvoboja. RN Loewen su napravili podvig jer su prvu utakmicu kod kuće izgubili od Montpelliera s 29:27, da bi u Francuskoj slavili s 35:26 (15:17) i prošli dalje.

Na završnom turniru u Koelnu tako će biti četvorica hrvatskih rukometaša - Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković kod HSV-a, te Ivan Čupić kod Loewena.

U nedjelju igraju Ciudad Real - Flensburg-Handewitt (38:24) i Kiel - Barcelona (25:27).

BRATISLAVA

Rezultati dvoboja 1. kola SP-a u hokeju na ledu:

Skupina C (Košice):

USA - Austrija 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Norveška - Švedska 20.15 sati

Skupina D (Bratislava):

Finska - Danska 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Češka - Latvija 20.15

LONDON

U dvoboju 35. kola Engleske lige Blackburn je kod kuće slavio protiv Boltona s 1:0, te se, barem nakratko, izvukao iz zone ispadanja. Kod domaćina je u 64. minuti ušao Nikola Kalinić, a kod gostiju u 68. minuti Ivan Klasnić.

West Bromwich Albion 2 Peter Odemwingie 60, Youssuf Mulumbu 84

Aston Villa 1 Abdoulaye Meite 5ag

- - -

Sunderland 0

Fulham 3 Gael Kakuta 33, Simon Davies 61,73

- - -

Blackpool 0

Stoke City 0

- - -

Wigan Athletic 1 Charles N'Zogbia 21

Everton 1 Leighton Baines 78pen

Promašeni penal: Mikel Arteta (Eve,36)

- - -

Blackburn Rovers 1 Martin Olsson 20

Bolton Wanderers 0

MUENCHEN/BEOGRAD

Rezultati polufinalnih susreta s ATP turnira u Muenchenu i Beogradu:

ATP Muenchen:

Florian Mayer (Njem/5) - Philipp Petzschner (Njem) 6:3, 6:4;

Nikolaj Davidenko (Rus/7) - Radek Štepanek (Češ) 6:3, 4:0, predaja.

ATP Beograd:

Feliciano Lopez (Špa) - Filippo Volandri (Ita) 7:6 (3), 6:2;

Novak Đoković (Srb/1) - Janko Tipsarević (Srb/7) bez borbe

MOSKVA

Japanska klizačica Miki Ando ostala je po drugi puta u karijeri svjetska prvakinja nakon što je u slobodnom programu Svjetskog prvenstva u umjetničkom klizanju u Moskvi nadoknadila zaostatak za olimpijskom prvakinjom iz Južne Koreje Kim Yuna. Ando (23) je svjetskom prvakinjom bila i prije četiri godine na "domaćem ledu" u Tokiju, a u Moskvi nije smatrana favoritkinjom za zlato.Korejka Kim je bila vodeća do danas, a morala se zadovoljiti srebrom, dok je broncu uzela europska prvakinja Talijanka Carolina Kostner, tek šesta prije zadnjega dana, ali se okoristila greškama suparnica, pogotovu sada već bivše svjetske prvakinje Japanke Mao Asade.

ESTORIL

Španjolska tenisačica Anabel Medina Garrigues osvojila je WTA turnir u portugalskom Estorilu svladavši u finalu Nijemicu Kristinu Barrois s 6:1,6:2. Bio je to dvoboj veteranki u kojem je 28-godišnja Španjolka lako dobila 29-godišnju Nijemicu. Garrigues je u Portugalu proslavila svoj 10. osvojeni turnir, a Barrois je izgubila i drugo finale u karijeri.

BARCELONA

Talijanka Roberta Vinci pobjednica je WTA turnira u Barceloni nakon što je u finalu svladala Čehinju Luciju Hradecku s 4:6, 6:2, 6:2.

Za Vinci je to četvrti naslov u karijeri, a drugi u Barceloni nakon 2009. U katalonskoj prijestolnici Talijanka sada ima čak 14 pobjeda i samo jedan poraz, prošle godine u finalu od Francesce Schiavone. Hradecka je izgubila i svoje četvrto WTA finale i još čeka prvi naslov.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙