FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi naišli na tehnički otpor

Autor: scvi
NEW YORK, 20. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali, jer su naišli na tehnički otpor nakon dva dana uzastopnog rasta cijena dionica na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u minusu 30 bodova, a tehnološki Nasdaq 3,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na gubitku 4,9 bodova, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P je u nekoliko navrata pokušavao probiti 1.340 bodova, no u tome području nailazi na brojne otpore.

Pod većim pritiskom prodaja mogla bi se naći dionica Gapa, jer je taj lanac trgovina odjećom snizio svoje procjene poslovnih rezultata za ovu godinu.

S druge, pak, strane dionica Barnes & Noblea skočila je 25,8 posto, jer je Liberty Media Corp ponudio 1,02 milijarde dolara za njegovo preuzimanje. Najveći američki lanac knjižara, Barnes je objavio prodaju prije devet mjeseci.

„Čini se da ćemo imati mirno trgovanje, s mnogo investitora po strani. Ipak, možda će najnovije preuzimanje davati podršku tržištu“, kaže Peter Cardillo, tržišni ekonomist pri Avalon Partnersu.

Na europskim burzama danas nema jasnog smjera, a najvažniji indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja.

Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,19 posto, na 5.967 bodova, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,56 posto, na 7.317 bodova, a pariški CAC 0,2 posto, na 4.019 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙