FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast terminskih indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 11. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Nakon tri dana rasta cijena dionica na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas su tek blago ojačali, ukazujući na oprez investitora.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u plusu 19 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 2,6 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Najnoviji kineski makroekonomski pokazatelji mogli bi ohrabriti investitore, smatraju analitičari.

Naime, kineska industrijska proizvodnja u travnju je oslabila, što ukazuje da se drugo najveće svjetsko gospodarstvo pomalo hladi. Time se smanjuje potreba za daljnjim zaoštravanjem monetarne politike, unatoč tome što je inflacija i dalje tvrdoglavo visoka.

„Podaci o kineskoj inflaciji sve su manji problem. Investitori sve više na inflaciju gledaju kao na lokalni, kineski problem“, ističe Jack de Gan, investicijski strateg pri Harbor Advisory Corp.

Walt Disney je kasno sinoć objavio poslovne rezultate za prvo tromjesečje ispod očekivanja analitičara, zbog čega je cijena njegovih dionica u elektroničkom predtrgovanju potonula 3 posto.

Terminska cijena nafte, pak, oslabila je na njujorškom tržištu 1 posto, a na londonskom 0,5 posto.

De Gan ocjenjuje da bi se cijena nafte mogla stabilizirati na nižim razinama, budući da američki makroekonomski pokazatelji ukazuju na usporavanje rasta.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o vanjskotrgovinskoj razmjeni SAD-a u ožujku.

Na europskim burzama najvažniji indeksi raznoliko se kreću.

Londonski Ftse indeks trenutno je u minusu 0,14 posto, na 6.010 bodova, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,46 posto, na 7.536 bodova, a pariški CAC 0,34 posto, na 4.066 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙