FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ojačali uoči novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 19. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, potpomognuti oporavkom cijena sirovina te optimizmom investitora uoči objave novih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 41 bod, a tehnološki Nasdaq 6 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 4,7 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Cijene nafte nastavile su jačati, nakon jučerašnjih dobitaka uslijed podatka o većem od očekivanja padu zaliha goriva u SAD-u, najvećem svjetskom potrošaču. Terminska cijena barela na njujorškom tržištu za isporuku u lipnju porasla je 41 cent, na 100,5 dolara.

Od važnijih burzovnih vijesti, danas će započeti trgovanje dionicama LikedIna na njujorškoj burzi, nakon jučer provedene inicijalne ponude dionica.

Dionice Glencorea, najvećeg svjetskog trgovca robama, danas su imale debi na europskim burzama, a njihovim dionicama trguje se nešto iznad 530 penija po dionici – cijeni po kojoj je jučer provedena inicijalna ponuda.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o broju Amerikanaca koji su ostali bez posla u proteklome tjednu. Ekonomisti procjenjuju da ih je bez posla ostalo 420.000, što je 14.000 manje nego u tjednu ranije.

Nove smjernice investitori očekuju i od podatka o prodaji postojećih kuća na američkom tržištu u travnju te indeksa vodećih pokazatelja Conference Bord-a. S nestrpljenjem očekuju i indeks poslovne aktivnosti Feda u Philadelphiji za svibanj.

Na europskim burzama cijene dionica danas su nastavile oporavak, ponajviše zbog dobitaka rudarskog sektora.

Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 1 posto, na 5.981 bodu, frankfurtski DAX 1,25 posto, na 7.395 bodova, a pariški CAC 1,3 posto, na 4.030 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙