FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: 100 tisuća kuna donacija za stipendiranje sportaša

Autor: nles
SPLIT, 7. svibnja 2011. (Hina) - Na Akademskoj donatorskoj večeri organiziranoj večeras na splitskom Ekonomskom fakultetu prikupljeno je oko 100 tisuća kuna, a ta će sredstva biti namijenjena stipendiranju sportaša koji studiraju, izvijestio je na kraju skupa rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić.

Po njegovim riječima to nije veliki novac, ali je on zadovoljan jer je riječ o prvoj takvoj akciji. "Nije nam cilj samo prikupiti novac, već i širiti svijest o potrebi pomaganja sportašima-studentima", kazao je rektor Pavić.

Ova Akademska donatorska večera, kojoj su nazočili poznati sportaši te uglednici javnog života organizirana je pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade Jadranke Kosor, te uz pismenu podršku predsjednikia Republike Ive Josipovića.

Predsjednica Nacionalnog vijeća za sport i izaslanica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Danira Bilić je kazala kako te dvije sportske organizacije poduzimaju niz mjera potrebnih za stvaranje uvjeta za studiranje sportaša kako bi se razvijala njihova i akademska i sportska karijera. Spomenula je kako HHO provodi program pod nazivom "Karijera poslije karijere" kojim se sportašima omogućava stjecanje znanja i vještina potrebnih za posao po završetku sportske karijere.

Po riječima Danire Bilić Nacionalno vijeće za sport je predložilo da se u Zakon o visokom obrazovanju uvrsti odredba po kojoj bi visoke škole "imale mogućnost svojim općim aktima propisati posebne uvjete studiranja redovitih studenata - kategoriziranih sportaša u RH".

Također je izvijestila kako je Nacionalno vijeće nedavno usvojilo dokument "Temeljna načela i smjernice razvoja sporta", koji još nije javno promoviran, a u kojem se naglašava važnost školskog i srednjoškolskog sporta za poticanje razvoja cjelokupnog sporta u Hrvatskoj.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙