FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 5. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 5. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 5. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 23. sjednicu (9,30 sati, Trg Svetog Marka 2).

POPOVAČA - Farmacuetska tvrtka PharmaS otvorit će u poduzetničkoj zoni Mišička u Popovači svoju tvornicu generičkih lijekova. Tvornicu će otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. PharmaS Centar izgrađen je u planiranom roku od samo godinu dana, a poslovno proizvodni i skladišni centar prostire se na površini 6.400 četvornih metara. PharmaS, tvrtka u vlasništvu Luke Rajića, trenutno zapošljava oko sto stručnjaka s iskustvom u generičkoj i

inovativnoj farmaceutskoj industriji (11,30 sati, PharmaS, Industrijska cesta 5).

ZAGREB - U Hrvatskim vodama održat će se konferencija za novinare u povodu objavljivanja ugovora o podzajmu. Riječ je o projektu zaštite od onečišćenja na prioblanom području, i to potprojektu Medulin vrijednosti 59 milijuna kuna i potprojektu Kaštelir vrijednosti 24,6 milijuna kuna (15 sati, Hrvatske vode, Vukovarska 220).

BIBINJE/SUKOŠAN - Svečano potpisivanje predugovora o donaciji između primatelja donacije Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" i donatora Inter Yahtinga d.o.o. iz Zagreba. U ime Zaklade predugovor će potpisati upraviteljica Zaklade Đurđa Adlešič a u ime Inter Yahtinga Miro Crnković. Potpisivanju će nazočiti ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan (11,30 sati, Marina Dalmacija Bibinje-Sukošan, Gat 10).

ZAGREB - U Starogradskoj vijećnici održat će se svečanost u povodu prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs uručit će zahvalnice Školi za medicinske sestre Vinogradska, I gimnaziji i IV. gimnaziji, koje već 30 godina sudjeluju u toj akciji. Osim školama, zahvalnice će biti uručene i srednjoškolcima koji ove godine krv daruju prvi put (12 sati, Ćirilometodska 5) Generacije zagrebačkih srednjoškolaca, u organizaciji Crvenog križa Grada Zagreba, daruju krv i tako pomažu bolesnima i unesrećenima. Svake školske godine prvi put krv daruje njih 3000.

ZAGREB - U povodu obilježavanja 150 godina utemeljenja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) održat će se okrugli stol "Hrvatska i Europa: kultura, znanost i umjetnost", na kojem će javnosti biti predstavljen jedan od najvećih Akademijinih projekata, započet 90-ih, edicija "Hrvatska i Europa" zamišljena kao enciklopedijski pregled hrvatske kulturne povijesti. Prva su četiri sveska te edicije, u izdanju HAZU i Školske knjige, objavljena, a zadnji, peti, u pripremi je. Uz četiri na hrvatskom, objavljena su i prva dva u prijevodu na engleski i francuski jezik (10 sati, atrij Akademijine palače, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Baletni ansambl kazališta Komedija premijerno će izvesti balet "Breza" prema pripovjetki Slavka Kolara. Koreograf i redatelj je Dinko Bogdanić, a autor glazbe je dugogodišnji Komedijin dirigent i skladatelj Veseljko Barešić (20 sati, Kazalište Komedija).

ZAGREB - Knjiga o Pokretu nesvrstanosti "Treća strana Hladnog rata" Tvrtka Jakovine, objavljena u nakladi "Frakture", bit će predstavljena u Društvu Josip Broz Tito. O knjizi će govoriti Tihomir Ponoš, Božena Vraneša Šoljan, Tvrtko Jakovina i Seid Serdarević (18 sati, Pavla Hatza 14).

ZAGREB - Svečano otvaranje Galerije sakralne umjetnosti "Laudato Corde". Galeriju će otvoriti ministar kulture Jasen Mesić a blagoslovit će ju pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško (20 sati, centar Kvaternik Plaza, Maksimirska 10).

SPLIT - Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines obilježit će dvadesetu obljetnicu svog prvog komercijalnog leta, koji je 5. svibnja 1991. obavljen na liniji Zagreb - Split (12,30 sati, Zračna luka Split).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙