FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akademska donatorska večer posvećena sportu 7. svibnja

Autor: mbur
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Akademska donatorska večer tematski posvećena športu, športskoj rekreaciji i znanju, održat će se 7. svibnja na splitskom Ekonomskom fakultetu, s ciljem da se ukaže na značaj športa i rekreacije kao važnoga dijela studentskog života te istakne važnost bavljenja športom tijekom obrazovanja.

Donatorska večer održat će se u okviru obilježavanja Dana Grada Splita i blagdana sv. Dujma, u organizaciji Sveučilišta u Splitu i Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, rečeno je na najavnoj konferenciji za novinare održanoj danas u Zakladi u Zagrebu.

Akademska večer održat će se u sklopu međunarodne veslačke regate, tradicionalnog športskog događaja, na kojemu će sudjelovati i veslačke ekipe Oksforda, Cambridgea i Splita, kazao je na konferenciji za novinare rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić.

Naglasivši kako se takva akademska donatorska večer po prvi puta održava u Splitu, rektor je ukazao na važnost promocije sporta među studentskom populacijom što je, za razliku od svjetskih sveučilišta, kod nas zanemareno. Rektor Pavić važnost organiziranja večeri vidi i u prikupljanju sredstava za studentske stipendije koje će pripomoći studentskom standardu, posebice studentima sportašima.

Akademsku večer posjetit će i poznati sportaši, među kojima je gimnastičarka Tina Erceg, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić, veslači braća Skelin i drugi.

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade Lidija Gašparović podsjetila je da je nakon zagrebačke akademske donatorske večeri održane u siječnju, najavljena u Splitu druga takva akcija koja, uz podršku studentskom standardu, podržava i kulturu bavljenja sportom.

Istaknula je i da akciju podupiru državne institucije i vlada, koja je pokrovitelj večeri, pokazujući i na taj način brigu o studentima i njihovu standardu.

Partner organizaciji je Studentski centar Sveučilišta u Splitu koji će za tu večer organizirati skromni domjenak. Bit će skromno, primjereno i pristojno, kaže Gašparović najavivši i nastup klarinetista i flautista sa splitske Umjetničke akademije koji će uveličati svečanost.

(Hina) xmb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙