FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u minusu uoči objave ADP-ova izvješća

Autor: scvi
NEW YORK, 4. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u blagom minusu dok investitori s oprezom čekaju objavu ADP-ova izvješća o zaposlenosti u SAD-u u travnju.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u minusu 9 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na gubitku 1,6 bodova, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Ekonomisti procjenjuju da će ADP-ovo izvješće ukazati na blagi pad broja novootvorenih radnih mjesta u američkim privatnim kompanijama u proteklome mjesecu, i to s u ožujku zabilježenih 201.000 na travanjskih 198.000.

Za nove smjernice čeka se i objava ISM-ova indeksa uslužnog sektora za travanj.

U fokusu investitora je i vijest o mogućem preuzimanju u tehnološkom sektoru.

Naime, proizvođač čipova Applied Materials nudi svog konkurentu Varian Semiconductoru 4,9 milijardi dolara u gotovini za njegove dionice. Dionica Variana skočila je 50 posto, na 61.05 dolara u elektroničkom predtrgovanju.

Na europskim burzama, pak, cijene dionica u blagom su minusu, ponajviše zbog prodaja dionica u rudarskom i energetskom sektoru.

Londonski Ftse indeks spustio se 0,9 posto, na 6.028 bodova, frankfurtski DAX 0,27 posto, na 7.480 bodova, a pariški CAC 0,21 posto, na 4.088 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙