FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Dobroslavić odbija optužbe u vezi s golfom

Autor: hspa
DUBROVNIK, 29. travnja 2011. (Hina) - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić na današnjoj je konferenciji za novinare reagirao na tvrdnje predstavnika tvrtke "Razvoj golf" na ovotjednoj konferenciji u Zagrebu opovrgavajući da županija koči investicije i opstruira projekt golfa na Srđu.

"Smatram čudnim da se privatni investitori na takav način odnose prema neposredno izabranim dužnosnicima lokalne područne samouprave, a pogotovo smatram neprihvatljivim da se služe neistinama. Jedino moguće objašnjenje zašto su se na to odlučili jest da žele izvesti pritisak da svoj investicijski projekt ostvare izvan odrednica prostornih planova", istaknuo je župan.

Podsjetio je da prostorni planovi nižeg reda najprije moraju biti usklađeni sa županijskim prostornim planom, nakon čega se, kako je rekao, investicija, što se županije tiče, može ostvariti. Podsjetio je također kako je golf na Srđu planiran na prostornom planu županije na 310 hektara s 10 posto izgrađenosti i 1500 postelja u još dvije turističke zone.

"Županija ne može i neće dati mišljenje da je urbanistički plan uređenja Srđa s prostornim planom usklađen ako on to nije, i zato se nikome nećemo pravdati", istaknuo je župan i dodao kako obvezu izrade i usklađivanja urbanističkog plana uređenja Srđa ima predlagač - grad Dubrovnik pa ih začuđuje da se ne čuje stajalište grada, nego se umjesto njega javlja investitor. Pozvao je gradonačelnika Dubrovnika Andru Vlahušića da preuzme odgovornost za donošenje urbanističkog plana uređenja Srđa u skladu sa zakonom i prostornim planom županije i dubrovačkoga GUP-a.

Nakon konferencije za novinare dogodio se i mali izgred kad je direktor tvrtke "Golf park" Velimir Čirjak želio postaviti nekoliko pitanja, što mu nije dopušteno, te je na zamolbu zaštitara napustio mjesto na kojem se održala ta konferencija.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙