FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: ipet
ZAGREB, 10. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat :

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras u Dnevniku Nove TV kako mu je optužnica protiv generala Ante Gotovine potpuno neprihvatljiva i da je riječ o političkoj inkriminaciji. Milanović je podsjetio da je zbog optužnice protiv generale Ante Gotovine još Ivica Račan, kao tadašnji premijer i jedini od hrvatskih političara, pisao glavnoj tužiteljici Haaškoga suda Carli del Ponte. Napomenuo je da politička inkriminacija ne postoji u statutu Haaškoga suda pa tako, rekao je, general Gotovina ne može zato biti kriv. Zoran Milanović istaknuo je da se protiv takve političke optužnice treba boriti pravnim i političkim sredstvima. Milanović je niječno odgovorio na pitanje hoće li za Hrvatsku biti opasno ako inkriminacija "zajednički zločinački pothvat" uđe u presudu hrvatskim generalima dodavši da ćemo "živjeti i raditi drukčije". Istaknuo je kako se ne želi "prepucavati s premijerkom Kosor koja je izjavila da nije ništa rekao na sjednici Nacionalnog odbora". Napomenuo je da je sastanak Nacionalnog odbora zatvoren sastanak te da "nije u redu o tome govoriti" te dodao da se je informirao o tome što će premijerka govoriti na tome sastanku, a premijerku izjavu ocijenio je kao "ogovaranje". Kad je pak riječ o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Milanović je istaknuo da je pri tomu važnija Hrvatska vod Europe. Ustvrdivši kako je popis birača fikcija i falsifikat, Milanović je ocijenio da će vladajuća većina odlučiti što će biti s izbornim jedinicama te da će se SDP boriti u Hrvatskome saboru protiv prekrajanja izbornih jedinica.

ZAGREB - Požare otvorenoga prostora ispod kninske tvrđave u Kninu i na brdu od Svilaje prema Kninu na predjelu Kozjak, koji su buknuli danas, gase vatrogasci uz pomoć kanadera i zračnoga traktora, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUSZ). Javna vatrogasna postaja (JVP) u Kninu primila je danas u 11,25 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora ispod kninske tvrđave. Na teško pristupačnom i miniranom terenu gori oko četiri hektara trave, niskoga raslinja i borove šume. Požar gasi 14 vatrogasaca sa šest vozila kninskoga JVP-a , a pomoć iz zraka pružaju im dva kanadera. Požar na brdu od Svilaje prema Kninu na predjelu Kozjak, koji je također izbio danas, gase zemaljske snage te dva kanadera i zračni traktor.

Na području Šibensko-kninske županije danas je gorjelo i u uvali Bizikovica na otoku Žut na Kornatima. Požar je u 14 sati ugasio kanader, a izgorjelo je oko pola hektara makije.

Od tri požara otvorenoga prostora koji su buknuli danas na području Splitsko-dalmatinska županije dva su ugašena - kod Vrlike na predjelu Podosoje i na Braču kod Selca , a lokaliziran je požaru u uvali Basina na Hvaru kod Vrboske, a organizirano je dežurstvo koje će biti na požarištu tijekom noći.

RIJEKA - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije, koji je osnovan u sklopu udruge Eko Kvarner iz Njivica, danas je ponovno izrazio sumnju da je bilo korupcije tijekom donošenja Zakona o igralištima za golf i zatražio da Državno odvjetništvo ubrza istragu. Zbog sumnje na korupciju taj odbor traži i da Državno odvjetništvo odmah podastre javnosti rezultate dosadašnje istrage. U otvorenom pismu upućenom Državnom odvjetništvu i USKOK-u odbor podsjeća da je još 2009. svim institucijama poslao "zahtjev za pokretanje postupka zbog sumnje u korupciju, bolje rečeno, kupovine Zakona o igralištima za golf" te da su prijave poslale i druge udruge te građani. Odbor smatra i da bi se predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u vezi sa Zakonom o igralištima za golf "trebao prisjetiti svojih predizbornih obećanja" te da je aktualna vlast donijela izmjene Zakona o igralištima za golf, ali da su to bile samo kozmetičke izmjene, dok je, navodi se, "bit zakona ostala kriminalna i nepravedna."

DUBROVNIK - Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa večeras je svečano otvoreno u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku i okupilo je 800 sudionika.

To je 49. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u nizu, a prethodilo mu je izlučno regionalno natjecanje na kojemu je sudjelovalo dvije i pol tisuće učenika i studenata glazbe i plesa. Otvarajući natjecanje predsjednik Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga Frano Matušić rekao je, među ostalim, da je riječ o natjecanju koje je jedan od važnijih oblika trajnoga djelovanja Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga. Ovogodišnje natjecanje trajat će do 16. travnja.

ZADAR- U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas nešto prije 15 sati u mjestu Tribanj Lisarica poginuo je 41-godišnji slovenski državljanin pri udaru motociklom u prometni znak, izvijestila je zadarska Policijska uprava. Zbog policijskog očevida tim dijelom jadranske magistrale (D 8 )prometovalo se otežano jednim prometnim trakom.

RIJEKA - Na truplu muškarca koje je pronađeno danas oko 10 sati u moru kod Vrbnika nisu pronađeni tragovi nasilja, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske nakon obavljena očevida. Iz policije su naveli da se identitet muškarca, za kojeg se procjenjuje da je imao oko 60 godina, još utvrđuje. Tijelo je prevezeno na riječki Zavod za sudsku medicinu, gdje će biti obavljena obdukcija.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙