FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija terminskih indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 29. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju u očekivanju novih financijskih izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 13 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 1,5 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Solidne zarade kompanija, velika likvidnost zbog monetarnih stimulansa Feda i izgledi za krajnje niskim kamatnim stopama i u ostatku godine, poticali su proteklih dana snažan uzlet cijena dionica, tako da je Nasdaq na najvišoj razini u zadnjih 10 godina, a S&P je od početka godine na dobitku 8 posto.

„Velika je sklonost investitora da i dalje dižu cijene dionica, što je vidljivo i iz njihova odnosa prema dobrim i lošim vijestima. Potonje tržište zanemaruje i nastavlja marširati prema gore. Ustvari, ne shvaćam u potpunosti što potiče tržište na rast, ali svi to pratimo“, ističe Kim Caughey Forrest, analitičarka pri Fort Pitt Capital Groupu.

Nakon jučerašnjeg podatka o slabijem od očekivanja rastu američkog bruto domaćeg proizvoda u prvom tromjesečju, za 1,8 posto na godišnjoj razini, investitori će za nove smjernice iščitavati izvješće o regionalnoj industrijskoj proizvodnji.

U fokusu će investitora biti i financijska izvješća kompanija za prvo tromjesečje, među kojima druge po veličini naftne kompanije u SAD-u, Chevrona.

Na europskim burzama cijene dionica danas stagniraju, dok Londonska burza ne radi zbog praznika. Frankfurtski DAX na dobitku je 0,34 posto, na 7.500 bodova, dok je pariški CAC u minusu 0,06 posto, na 4.102 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙