FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konglomerat 3M poslovao s većom dobiti

Autor: gvla
NEW YORK, 26. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki industrijski konglomerat 3M u utorak je izvijestio da mu je neto dobit u prvom tromjesečju porasla za 16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ponajprije zahvaljujući dobrim rezultatima na tržištima u nastajanju Kini i Indiji.

Tvrtka je tako ostvarila 1,08 milijardi dolara neto dobiti. Prihodi su joj istodobno uvećani za 15 posto, na 7,31 milijardu dolara.

"Naše poslovanje svugdje u svijetu bilježi najsnažniji rast", kazao je izvršni direktor George Buckley u priopćenju.

Tržišta u nastajanju zaslužna su za više od trećine ostvarenih prihoda, priopćeno je iz 3M-a, pri čemu je u Indiji zabilježen 30-postotni rast prihoda, dok su oni u na tržištu Kine i Hong Konga uvećani 27 posto, te Brazila za 25 posto.

Prihodi tvrtkinog industrijskog i segmenta transporta, najvećeg po prodaji, uvećani su za 17 posto, zahvaljujući snažnoj potražnji aeronautičke i industrije energije.

Ta tvrtka, sa širokom paletom proizvoda od visokotehnoloških proizvoda poput kemikalija koje se koriste za održavanje zrakoplova do robe široke potrošnje poput Post-it blokova, povisila je svoju prognozu dobiti za 2011. Tako u ovoj godini sada očekuje dobit u visini 6,05 do 6,25 dolara po dionici, nasuprot u siječnju očekivanih 5,95 do 6,20 dolara po dionici, unatoč posljedicama japanskog potresa i nuklearne krize.

3M ima veću izloženost Japanu od većine ostalih pripadnika te industrije, budući da tamo generira 9 posto svojih prihoda poslujući s japanskim automobilskim i elektroničkim tvrtkama pogođenim prekidima proizvodnje nakon potresa i tsunamija koji su u ožujku poharali tu zemlju i izazvali nuklearnu krizu.

(Hina) xgvla yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙