FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak europskih burzovnih indeksa

Autor: mkuz
LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 19. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Europski burzovni indeksi u utorak su se oporavili, poduprti sektorima luksuznih proizvoda, nakon vala prodaja dan ranije koje su uslijedile nakon što je Standard & Poor's snizio prognozu za rejting SAD-a.

Indeks londonske burze FTSE tako je bio u plusu 0,77 posto, na 5.915 bodova, a frankfurtski DAX je iznosio 7.065 boda, ojačavši 0,55 posto. Pariški CAC je bio na dobitku od 0,81 posto, popevši se na 3.912 bodova.

Ulagači su još uvijek pod dojmom smanjenja prognoze kreditnog rejtinga SAD-a u ponedjeljak, tumači trgovac IG Indexa Ben Critichley.

U potrazi za novim smjernicama tržišta će stoga pratiti objavu poslovnih rezultata američke banke Goldman Sachs.

„Uz malo američkih gospodarskih podataka na rasporedu za današnju objavu, sve će oči biti uperene u izvješće Goldman Sachsa, za koje se očekuje da će pokazati slabiju tromjesečnu dobit pa bi moglo diktirati daljnje raspoloženje na tržištu", izjavio je Matthew Nelson iz Spreadexa.

Najveći dobitnici danas su zabilježeni su sektoru proizvodnje luksuznih roba.

Najveći svjetski proizvođač luksuzne robe, LVMH, bio je na dobitku 4,2 posto, nakon objave boljih od očekivanja poslovnih rezultata u prvom tromjesečju. Dionica britanskog Burberryja poskočila je 6,4 posto, nakon što je izvijestio o skoku prodaje.

Proizvođači luksuznih brendova automobila BMW i Daimler AG također su zabilježili rast cijena dionica, u visini 2,3 i 1,3 posto.

S druge strane, dionice Ericssona ostale su nepromijenjene nakon objave 48-postotnog pada neto dobiti u prvom tromjesečju uzrokovanog katastrofom u Japanu.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 1,21 posto, na 9.441 bod.

(Hina) xmkuz yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙