FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak europskih burzi nakon jučerašnjeg oštrog pada

Autor: neba
LONDON, 13. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama vodeći indeksi jutros blago porasli, a na meti ulagača su dionice rudarskih kompanija kojima su jučer cijene oštro pale, no trguje se oprezno.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.129 bodova, nakon što je jučer zabilježio najveći dnevni pad u posljednjih mjesec dana - 1,7 posto.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks ojačali su do 9,30 sati između 0,3 i 0,4 posto.

„Dok nema loših vijesti iz Japana, tržište se drži prilično dobro. S obzirom da je jutros japanski Nikkei indeks porastao, to pozitivno utječe na europska tržišta“, kaže Mark Foulds, trgovac u tvrtki ETX Capital.

Jučer su cijene europskih dionica oštro pale zbog povećanja stupnja nuklearne katastrofe u japanskoj elektrani Fukushima s 5 na 7, najvišu razinu na ljestvici.

No, tržišta su se jutros smirila. Analitičari kažu da će idućih dana na raspoloženje ulagača ponajviše utjecati kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Danas će izvješće za prvo tromjesečje objaviti JPMorgan Chase, a analitičari očekuju rast dobiti te banke za više od 50 posto.

Bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati Fresnilla potaknuli su rast cijene dionice tog rudarskog diva za 2,4 posto, što je pozitivno utjecalo na cjelokupni sektor.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,9 posto, na 9.641 bod.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙