FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sony Ericsson gotovo prepolovio dobit u prvom tromjesečju

Autor: mpuk
STOCKHOLM/HELSINKI, 19. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Proizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson izvijestio je u utorak da mu je neto dobit u prvom tromjesečju gotovo prepolovljena u odnosu na godinu ranije, poglavito zahvaljujući slabijim prihodima i poremećajima u opskrbi nakon razornog potresa i tsunamija u Japanu.

Sony Ericsson ostvario je neto dobit od 11 milijuna eura, što je za 48 posto manje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Prihodi su tijekom tri mjeseca do 31. ožujka iznosili 1,15 milijardi eura i bili su za 19 posto manji nego godinu ranije, priopćila je kompanija.

Tijekom tromjesečja kompanija je isporučila 8,1 milijun telefona, što je pad za 23 posto na godišnjoj razini.

"Japanski potres otežao je poslovanje u tromjesečju i svjedočimo prekidima u našem opskrbnom lancu", kazao je izvršni direktor Bert Nordberg u priopćenju.

Dodao je da su pametni telefoni činili preko 60 posto prodaje kompanije u prvom tromjesečju i da su novi modeli dobro prihvaćeni od strane kupaca.

Analitičari su kazali da će 2011. biti još jedan težak period za zajedničku kompaniju Sonyja i Ericssona, koja se tek prije godinu dana vratila profitabilnom poslovanju nakon sedam uzastopnih tromjesečja gubitaka.

"U drugom tromjesečju, a možda i u trećem bit će teško zbog Japana", kazala je analitičarka Carolina Milanesi iz tvrtke Gartner.

(Hina) xmpv yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙