FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad dobiti Philipsa u prvom tromjesečju

Autor: mpuk
HAAG, 18. travnja 2011. (Hina/AFP) - Nizozemski elektronički div Philips izvijestio je u ponedjeljak o padu neto dobiti u prvom tromjesečju za 31,3 posto i najavio je zajedničko ulaganje s kompanijom TPV sa sjedištem u Hong Kongu vezano uz poslovanje s televizorima.

Neto dobit u prvom je tromjesečju na godišnjoj razini tako smanjena na 138 milijuna eura, priopćeno je iz Philipsa.

"Pronalaženje rješenja za naše poslovanje s televizorima je prioritet i čvrsto vjerujemo da će planirano zajedničko ulaganje po principu 70 naprema 30 posto s TPV-om koje je danas najavljeno omogućiti povratak profitabilnosti poslovanja s televizorima", kazao je izvršni direktor Frans van Houten.

Zajedničko ulaganje postat će operativno do kraja godine, navodi se u priopćenju te dodaje da će Philips držati 30 posto udjela.

Van Houten je također upozorio na tešku predstojeću godinu. „Očekujemo teškoće u 2011. zbog tragedije u Japanu, što će utjecati na naš prihod i opskrbni lanac".

Philips, proizvođač medicinske opreme, televizora i sustava rasvjete, zapošljava oko 119.000 ljudi u više od 60 zemalja.

Neto dobit Philipsa iznosila je prošle godine 1,45 milijardi eura i više je nego trostruko veća u odnosu na 410 milijuna eura u 2009.

(Hina) xmpv yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙