FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene dječje svečanosti "U svijetu bajki I.B.Mažuranić"

Autor: mkov
SLAVONSKI BROD, 16. travnja 2011. (Hina) - Četrdesete jubilarne dječje svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" otvorene su večeras u Slavonskom Brodu, a premda je kiša pokvarila svečani program otvaranja na središnjem gradskom trgu Dramska skupina "Guliver" izvela je glazbeno scensku čaroliju "Čarobno drvo djeda Neumijke" temeljenu na priči Ivane Brlić Mažuranić "Lutonjica Toporko i devet župančića".

Redatelj i scenograf Goran Zovko s malim je Brođanima radio devet mjeseci kako bi prenio poruku o važnosti očuvanja prirode i temeljnih ljudskih vrijednosti.

Zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić simbolično je ključeve grada predala najmlađim stanovnicima Broda, a u organizaciji Gradske knjižnice otvorena je izložba 4. desetljeća manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić".

Knjižnica je uprigodila i promociju slikovnica "Regoč" i "Ribar Palunko i njegova žena" izrađenih u sklopu projekta "Mladi djeci - tinejdžeri u izradi slikovnice za djecu".

U sljedećih pet dana brodski školarci i njihovi gosti družit će se u brojnim kreativnim radionicama, na predstavama i izložbama. Čeka ih i premijera glazbeno scenske čarolije "Potjeh" te predstavljanje druge knjige kritičkog izdanja sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić "Bajke i basne".

Prevoditeljska radionica Svijeta bajki elektronskim je putem u programe uključila i djecu iz SAD-e, Izraela i Indije. Dječje svečanosti potrajat će do 21. travanja, a ove im je godine pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

(Hina) xsbro ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙