FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani kršćanske kulture od 9. do 19. travnja

Autor: mkov
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - Ovogodišnja sedma međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture", koja predstavlja bogatstvo baštine, ali i suvremena umjetnička djela nadahnuta kršćanskom kulturom održat će se od 9. do 19. travnja u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, priopćio je danas organizator manifestacije splitska nakladna kuća Verbum.

Verbum napominje kako će u programu "Dana kršćanske kulture" nastupiti više od 200 sudionika s preko 50 kulturnih sadržaja – izložbi, tribina, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, koncerata, radionica, filmskih projekcija, dana otvorenih vrata muzeja.

Navodi se kako će u Splitu odmah poslije svečanoga otvaranja manifestacije biti otvorena izložba crteža Joze Kljakovića "Bojiš li se sinko ikoga?", a neposredno prije njezina zatvaranja bit će predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta".

U sklopu manifestacije, tradicionalno će biti dodijeljena nagrada "Andrija Buvina" za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.

Ovogodišnji dobitnik nagrade je njemački novinar i publicist Peter Seewald, koji je, kako se navodi, svojom pisanom riječi omogućio bolje razumijevanje vremena u kojem živimo.

U ovogodišnjem programu "Dana kršćanske kulture", uz ine, sudjeluju nadbiskupije, biskupije, gradovi i županije te Ministarstvo kulture.

(Hina) xpp/xmkov yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙