FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno ročište o stečaju Uzora

Autor: pgas
SPLIT, 12. travnja 2011. (Hina) - Trgovački sud u Splitu odgodio je za danas najavljeno izvještajno i ispitno ročište o Uzoru d.d., tvrtki u stečaju, dok se od Viskoga trgovačkog suda Republike Hrvatske iz Zagreba ne dobije odgovor na žalbu o pokretanju stečajnog postupka.

Na izvještajno i ispitno ročište došle su radnice koje su nosile natpis s porukom većinskome vlasniku te tvrtke Bruni Orešaru, koji nije došao iako je bio pozvan.

Stečajni sudac Jozo Ćaleta izvijestio je nazočne da se za danas najavljeno izvještajno i ispitno ročište neće održati te da se odgađa dok od Visokoga trgovačkog suda iz Zagreba ne stigne odgovor na žalbu u pokretanju stečajnog postupka.

Ćaleta je rekao kako je protiv rješenja o otvaranju stečajnog postupka Uzora d.d. četvero radnika podnijelo žalbu koja je "odbačena kao nedopuštena".

"Zatim je protiv rješenja o odbacivanju žalbe dvoje vjerovnika podnijelo žalbu, a nakon toga cijeli je spis druge žalbe proslijeđen 1. travnja ove godine Visokome trgovačkom sudu u Zagreb, gdje je zaprimljen 4. travnja ove godine", objasnio je Ćaleta.

Po njegovim riječima, dok Visoki trgovački sud ne odluči o drugoj žalbi, "eventualno i o prvoj", ispitno i izvještajno ročište se odgađa, a o novom roku bit će poslana pismena obavijest.

Nakon tog objašnjenja stečajnog suca Joze Ćalete okupljeni radnici Uzora d.d. u stečaju tražili su od njega da se zauzme za isplatu njihovih plaća koje, upozorili su, nisu primili osam mjeseci.

Radnici su kritizirali stečajnu upraviteljicu Mirelu Šitić, a sudac Ćaleta im je rekao kako mogu zatražiti smjenu ako njome nisu zadovoljni. Kad je riječ o isplati plaća, rekao je da će se idućih dana pokušati pronaći model da se to realizira.

Na današnje ročište radnice su nosile natpis namijenjen većinskome vlasniku tvrtke Bruni Orešaru, a na njemu je pisalo "Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo".

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙