FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popijač: stečaj otvaraju vjerovnici

Autor: dduk
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas da je pogrešno isključivo od Vlade očekivati pokretanje stečajeva te da stečaj pokreću isključivo vjerovnici.

Popijač je to rekao zamoljen za komentar članka u današnjem dnevnom tisku, u kojem se kaže da bi Vlada kad bi potpuno primjenjivala zakon, trebala poslati u stečaj 34.000 tvrtki zbog nesolventnosti, ali da to ne radi jer se boji reakcije.

"Vlada ne otvara stečaj i ne znam zašto se sve adresira na Vladu. Stečaj otvaraju isključivo vjerovnici - banke, porezna uprava i drugi, a tamo gdje je Vlada, odnosno država vlasnik, mora se voditi računa i o takvim mehanizmima", rekao je Popijač.

Najavio je da će Vlada dio svojih aktivnosti posvetiti rješavanju pitanja preko 20 tisuća pravnih osoba koje nemaju nijednog zaposlenog, s ukupnim dugom između 15 i 20 milijardi kuna.

S tim tvrtkama treba nešto učiniti jer su izgenerirale izuzetno visoku razinu nelikvidnosti i to će se morati uskoro riješiti, rekao je Popijač.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙