FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Aquacitya kod Čehoka

Autor: vvar
VARAŽDIN, 22. ožujka 2011. (Hina) - Radnici varaždinske gradske tvrtke Aquacity, koji su zbog kašnjenja plaća i nagomilanih problema u poslovanju te tvrtke Trgovačkom sudu u Varaždinu nedavno predali zahtjev za pokretanje njenog stečaja, sastali su se danas s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

Kao predstavnik Grada Varaždina, koji je 100-postotni vlasnik te tvrtke, Čehok im je sugerirao da povuku zahtjev za pokretanje stečaja te da se još malo strpe, jer bi problem Aquacitya trebao biti riješen na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća koja će biti održana slijedeće srijede.

No, sindikalni povjerenik Franjo Veble kaže da radnici na to nisu pristali, jer u obećanja više ne vjeruju.

Bilo im je obećano da će problem Aquacitya biti riješen do kraja veljače, a od tada je prošlo već skoro mjesec dana i još nema rješenja. Zato radnici zasad ostaju pri zahtjevu za pokretanjem stečaja nad tvrtkom. No, ukoliko na Gradskom vijeću sljedećeg tjedna bude donesena odluka koja će ih zadovoljiti, povući će zahtjev, kaže Veble.

Gradonačelnik Čehok je rekao kako se, nakon propalog prvog pokušaja prodaje ugostiteljskih i sportskih objekata sportsko-rekreacijskog kompleksa Aquacity krajem prošle godine, i dalje razmatra opcija prodaje gospodarskog dijela Aquacitya gradskoj komunalnoj tvrtki Varkom.

Tvrtka Aquacity je stavljena izvan blokade, a radnicima su isplaćene zaostale plaće te će uskoro dobiti i plaću za veljaču i bit će namireni, kaže Čehok koji smatra da bi radnici Aquacitya trebali pokazati malo dobre volje i povući zahtjev za pokretanjem stečaja.

(Hina) xvvar yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙