FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Transadriji dvosatni štrajk upozorenja

Autor: hsup
RIJEKA,11. travnja 2011. (Hina) - Radnici Transadrije održali su danas od 11 do 13 sati štrajk upozorenja tražeći od Uprave plaće za prošlih šest mjeseci, doznaje se od povjerenika Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) u toj tvrtki Radoslava Karinje.

U štrajku i mirnom okupljanju na lokacijama te tvrtke u Rijeci i Šibeniku sudjelovalo je oko 100 radnika Transadrije, tj. gotovo svi članovi SPH-a, a poduprli su ih djelatnici Transadrije iz Splita te Luke Šibenik, koja je u 50-postotnom vlasništvu Transadrije, rekao je Karinja.

Najavio je daljnje sindikalne akcije kako bi se radnicima, koji su se počeli osipati i sami davati otkaze, isplatile plaće i drugi troškovi. Neki radnici sami su dali izvanredne otkaze kako bi na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ostvarili pravo na novčanu naknadu, pojasnio je Karinja.

Transadrija je zbog višemjesečne blokade računa izgubila bankovna jamstva i puno poslovnih partnera, kaže Karinja, pa u toj tvrtki više nisu u stanju obavljati osnovnu djelatnost.

Dio radnika Transadrije predao je zahtjev za pokretanjem stečaja, a prvo ispitno ročište zakazano je na Trgovačkom sudu u Rijeci za 19. travnja.

xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙