FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 19. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4, 30 sati:

ŽUPANJA - Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković izjavio je sinoć u Županji kako vlada svima koji žele prosvjedovati u Hrvatskoj neće stvarati nikakve zapreke niti će ih priječiti da prosvjedima izraze svoje nezadovoljstvo. "Hrvatsko društvo je domokratsko. Ne bojimo se prosvjeda. Rezultati izbora, kad ih bude, bit će onakvi kakvi će biti. Oni će izraziti volju hrvatskih birača i mi ćemo prihvatiti svaki izborni rezultat", izjavio je Čobanković novinarima uoči proširene sjednice Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kojega je i predsjednik. Kazao je kako ne smatra potrebnim razgovarati s predsjednikom Sindikata hrvatskih seljaka Tomislavom Pokrovcem te kako ne vidi zašto bi razgovarao "s nekim tko traži ostavku vlade te njegovu kao ministra". "Želimo pokazati veliku strpljivost. Činjenica je međutim da je zbog blokada već iskazano nezadovoljstvo mještana Jarmine. Vidjet ćemo dokle će se to moći dopustiti", istaknuo je.

KOPRIVNICA - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić sinoć je na izvještajnoj skupštini koprivničko-križevačke organizacije stranke rekao da će nakon izbora, koji će "po svemu sudeći biti održani u listopadu ili studenom", vjerojatno obnašati funkciju potpredsjednika vlade zaduženog za gospodarstvo. Šansu za HNS na predstojećim izborima Čačić vidi u dosadašnjem biračkom tijelu HSS-a koji je, kako je rekao, u koaliciji s HDZ-om izgubio kredibilitet. HSS će, smatra Čačić, na parlamentarnim izborima dobiti jednog do maksimalno tri zastupnika. Predsjednik HNS-a ocijenio je da su prosvjedi pokazatelji gubljenja vjere građana u institucije koje, ustvrdio je, nisu u stanju rješavati nagomilane probleme. "Meni očekivano, prosvjedi koji se događaju diljem zemlje gube snagu, no još uvijek ostaje činjenica da je 85 posto građana nezadovoljno radom vlade", rekao je Čačić.

KARLOVAC - Županijska organizacija HDZ-a svečanom je akademijom u punoj dvorani Doma OS „Zrinski“ u Karlovcu sinoć proslavila 21. obljetnicu utemeljenja. Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak je u svojstvu izaslanika predsjednice stranke Jadranke Kosor poručio da "pokušajem izazivanja kaosa oporba želi vlast osvojiti na ulicama" i poručio svima da "vlast osvaja na izborima ona stranka koja dobije najviše glasova, a to je uvijek bio HDZ". Politički tajnik HDZ-a Branko Vukelić kazao je da "kritizeri bez programa izazivaju izvanredno stanje". Govoreći o tzv. kukuriku koaliciji ocijenio je da kritiziraju sve, pa i HDZ-ovu borbu protiv korupcije i HDZ-ov program gospodarskog oporavka, iako nemaju vlastite programe i prijedloge.

ZAGREB - Jedan muškarac je ubijen, a drugi ranjen u pucnjavi jučer poslijepodne na gradilištu građevinske tvrtke u Palinovečkoj ulici u Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija. Kako se neslužbeno doznaje, bivši zaposlenik (28) građevinske tvrtke, koji je navodno dao otkaz prije nekoliko dana, ubio je bivšeg šefa (41) te ranio bivšeg kolegu (29). Pošto je osumnjičeni došao s kolegom u barake tvrtke u Palinovečkoj ulici, posvađao se s kolegama, no još se ne zna zbog čega. U bivšeg šefa 28-godišnjak je ispalio više hitaca i ubo ga je nožem. Ranjeni 29-godišnjak, kako se neslužbeno doznaje, prevezen je u bolnicu i izvan je životne opasnosti. Počinitelj je uhićen.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙