FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je danas u Osijeku da će stranka na parlamentarne izbore izići samostalno, odbacivši medijske napise o navodnim svađama u stranci i da je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić navodno ponudio koaliciju članu predsjedništva HDZ-a Vladimiru Šeksu. Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako se takvi napisi posebice pojavljuju u jednom dnevnom listu te da je HSP dobio dojavu da te novine "pripremaju sustav napada na HSP, bojeći se rasta popularnosti stranke, koja je evidentna posljednjih nekoliko tjedana". Kazao je da je članovima stranke poslao pismo u kojem ih upozorava na sustav podmetanja koji se priprema HSP-u. Srb je na konferenciji za novinare napomenuo da se HSP odazvao nedavnim konzultacijama s premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Ivom Josipovićem, jer drži kako treba razgovarati s državnim institucijama, kako bi se pronašla najbolja moguća rješenja. Ocijenio je kako je dio oporbe loše postupio što nije došao na te razgovore.

OSIJEK - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ocijenio je danas u Osijeku da je nedavna presuda Vrhovnog suda kojom je bivši direktor osječke tvrtke OLT Ivica Zbožil oslobođen optužbi da je sebi i njemačkom partneru protuzakonito pribavi oko tri milijuna kuna dokaz da su u Hrvatskoj politički poslušnici zaštićeni od progona. Na konferenciji za novinare Šišljagić je kazao da je takvom odlukom hrvatsko pravosuđe, nakon 10-godišnjeg postupka, Zbožila, a za kojega Branimir Glavaš tvrdi da je bio jedan od zaštićenih svjedoka u suđenju protiv njega, oslobodilo svih optužbi, unatoč tome što je priznao da je ugovorio kupnju strojeva po cijeni koja je tri milijuna kuna veća od stvarne vrijednosti. Ocijenio je kako takva odluka pokazuje da su, kako je rekao, "politički poslušnici i sljedbenici, još uvijek aktualne vlasti, zaštićeni od kaznenog progona, kao lički medvjedi, dok se na političkim protivnicima, nastavlja provoditi teror, represija i zastrašivanje".

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka CCS uložila je 25 milijuna eura u razvoj gospodarske zone Banija Ilovac II u Karlovcu koja će u utorak početi s radom otvorenjem trgovačkog centra Baumax. Time je završena prva faza ulaganja CCS-a u tu zonu, a nastavak će uslijediti krajem 2011. za kada je planiran početak gradnje trgovačkog centra Store Land, priopćila je danas Millenium promocija. Uz izravno ulaganje u razvoj gospodarstva Karlovca i otvaranja više od 100 radnih mjesta tvrtka CCS uložila je više od tri milijuna eura u opremanje infrastukture gospodarske zone Banija Ilovac II, koju će koristiti sve tvrtke koje odluče započeti s poslovanjem u toj zoni, dodaje se u priopćenju. CCS je, ističe se, Karlovcu predao cjelokupnu infrastrukturu - servisnu prometnicu dužine 638 metara i širine 21 metar, biciklističku i pješačku stazu, rasvjetu, bukobran, crpnu stanicu koja će zonu štititi od poplava i zemljište na kojem je ta infrastruktura sagrađena.

ZABOK - Krapinsko-zagorska policija izvijestila je danas da je nakon kriminalističkog istraživanja pustila na slobodu 19-godišnjeg mladića koji je elektronskom poštom poslao prijetnje predsjednici vlade Jadranki Kosor te će protiv njega biti podignuta kaznena prijava pri Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zlataru. U policijskom priopćenju kratko se navodi da je zbog prijetnji mladić uhićen 11. ožujka u večernjim satima u Zaboku. Kako se neslužbeno doznaje i kako tvrde neki mediji, mladić je premijerki prijetio smrću, navodeći "Znam sve o tebi. Bolje da sama daš ostavku ili ću se ja za to pobrinuti". Mladić, po tvrdnjama njegovih roditelja, nije sam izmislio sadržaj te poruke već ju je preuzeo s jedne društvene mreže. Policija je 19-godišnjaku oduzela i računalo s kojeg je slao prijetnje, i to s očeva e–maila, te dva USB sticka.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙