FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 12. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15, 30 sati

VARAŽDIN - Oko 400 građana okupilo se prijepodne na varaždinskom Trgu kralja Tomislava na drugom varaždinskom protuvladinom prosvjedu organiziranom preko Facebooka. Prosvjednici su ponovili da im je dosta laži, malverzacija i kriminala te članovima vlade poručili da odu, jer je njihovo vrijeme prošlo. Kao i prije tjedan dana, kad ih se na središnjem gradskom trgu okupilo više od tisuću, prosvjednici su naglasili da jedva čekaju nove parlamentarne izbore. Osim Vlade, kritizirali su i aktualnu gradsku vlast, pa se među transparentima moglo uočiti i onih s porukama "Grad baroka bez Čehoka" i "Dolje s HDZ-ovim vazalima".

ZADAR - Oko 200 mladih Zadrana okupilo se danas na protuvladinom prosvjedu na središnjem gradskom Narodnom trgu i zatim je pošlo u šetnju poznatom zadarskom Kalelargom zahtijevajući ostavku vlade i raspisivanje izbora. Zastajali su ispred Županijskog suda, te stranačkih prostorija HDZ-a i SDP-a, jer smatraju da su to "legla korupcije". HDZ-ovce su nazivali "lopovima", tražili su ostavku Vlade i raspisivanje izbora. SDP-ovcima su poručili da su "izgubljeni u svemiru", a njihovom predsjedniku Zoranu Milanoviću pjevali pjesmu "Zoki i potočić". Građanima koji su na Narodnom trgu i Kalelargi ispijali svoje jutarnje kavice zamjerili su na pasivnosti.

ZAGREB - Stručnjakinja za komunikacije i medije Marijana Grbeša, profesorica na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, smatra da većina medija o protuvladinim prosvjedima izvješćuje prilično površno, da potiču histeriju te da koketiraju s aktualnim ili potencijalnim centrima moći. "Većina medija izvješćuje o protuvladinim prosvjedima uobičajeno prilično površno, potičući histeriju i ono što im je iz perspektive gledanosti i prodaje interesantno, konflikte i dramu", izjavila je danas, zamoljena da komentira koliko su hrvatski mediji objektivni u izvještajima o prosvjedima. Može se zamijetiti kod vodećih tiskanih i elektroničkih medija da koketiraju s aktualnim ili potencijalnim centrima moći, pa se sukladno tome i ponašaju - kalkulantski, rekla je Grbeša koja smatra da pristranost nije tema broj jedan kad je riječ o izvješćivanju o prosvjedima. Interesantno je, dodala je, da je na tragu kalkuliranja, prije nekoliko godina, bilo nezamislivo da se mediji "napucavaju" s bivšim premijerom. To je radila, kako primjećuje, tek manjina, danas je "napucavanje premijerke, njezino razvlačenje i pljuvanje postalo opći sport". Smatra da se može uočiti "velika razlika u pristupu prema ključnim ljudima".

RIJEKA - U požaru koji je izbio sinoć u stanu u Zagrebačkoj ulici u Rijeci poginula je ženska osoba, izvijestila je danas primorsko-goranska Policijska uprava. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara prijenos topline s električne pećice na odjevne predmete starije žene. Izgorio je dio kuhinjskog namještaja a materijalna šteta je po prvim procjenama oko 3000 kuna. Stan je u vlasništvu 93-godišnjakinje. Tijelo žene, još neutvrđena identiteta, je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu u Rijeci radi obdukcije.

ZAGREB - Nakon svađe, naguravanja i fizičkog obračuna dvojice posjetitelja u kafe baru u zagrebačkoj Pakoštanskoj ulici, tridesetosmogodišnjak ubo je nožićem 65-godišnjaka u trbuh, a ovaj mu je vratio udarcem glavom u nos, pa su obojica završila u bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. U policiji su rekli da je 38-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo ubojstva u pokušaju te jučer odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙