FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 15. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Na području Hrvatske ne treba očekivati utjecaj radioaktivnosti iz ugroženih japanskih elektrana koji bi zahtijevao mjere zaštite stanovništva, priopćili su danas iz Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost (DZRNS) temeljeći procjenu na službeno zaprimljenim podacima. U priopćenju za javnost povodom nuklearne nesreće u Japanu stoji da je noćašnji požar u spremištu ozračenog goriva u jedinici br. 4 elektrane Fukushima-Daiichi, značajno povećao ispuštanja radioaktivnosti izravno u atmosferu, a prema službenim podacima brzina doze zabilježena na lokaciji elektrane iznosila je oko 400 mSv/h (milisieverta na sat). Iz DZRNS su, uz ostalo, izvijestili kako se očekuje da će kretanje radioaktivnog materijala koji je ispušten, prema prognozi Svjetske meteorološke organizacije, biti usmjereno sjevero-istočno, prema Pacifiku, a u petak, 18. ožujka, mogao bi se naći na južnim aljaškim otocima.

VIROVITICA - Organizator prosvjeda seljaka u Virovitičko-podravskoj županiji Zvonko Pipić najavio je danas da više neće blokirati prometnice, nego će u 13 sati u traktorskim kolonama krenuti u vožnju po županiji. "Stvarat ćemo gužvu i prometne čepove, pa možda nas netko ozbiljnije shvati", kazao je Pipić, koji smatra da vlada dugo ignorira te prosvjede. U jutrošnjem prosvjedu bilo je, po podacima policije, na tri punkta - u Cabuni, Suhopolju i Lukaču - 78 traktora i 10 prosvjednika. Prosvjed skupine seljaka održava se u organizaciji Udruge poljoprivrednika Virovitičko-podravske županije. Pipić kaže da će se nakon povrataka predsjednika Ive Josipovića iz Turske seljaci zaputiti k njemu na razgovore i tražiti pomoć u rješavanju problema. Glasnogovornik virovitičko-podravske policije Josip Štajdohar kaže da se policiji javljaju brojni građani nezadovoljni što prosvjednici ometaju promet.

ZAGREB - Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sa zabrinutošću se osvrnulo na aktualna zbivanja u hrvatskome društvu te, u današnjem priopćenju pozvalo političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u zemlji da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva. Kako se ocjenjuje u priopćenju, upućenom u povodu jučerašnje sjednice toga tijela, nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojem treba sačuvati razboritost i trijeznost te ojačati solidarnost jer nam predstoje važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost. Članovi Stalnog vijeća HBK-a pozivaju sve ljude dobre volje na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro svoga naroda i države. Na dnevnom je redu sjednice bila i priprema pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te program 42. plenarnoga zasjedanja HBK-a koje će se održati od 29. do 31. ožujka u Zagrebu.

ZAGREB - Nepoznati počinitelj bacio je jutros oko 4 sata "molotovljev koktel" kroz prozor Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak u Zagrebu. Nitko nije ozlijeđen. U požaru je izgorjela ordinacija s EEG uređajem za snimanje mozga, a još je jedna prostorija oštećena. Na zidu bolnice otkriven je natpis "Za uspešno lečenje". U bolnici kažu da nisu primali prijetnje.

ZAGREB - U slijetanju automobila slovenskih oznaka jutros na autocesti A2 Zagreb-Macelj poginula je beba, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Nesreća se dogodila oko 9,30 sati na 16. kilometru autoceste u smjeru Krapine kada je automobil iz još neutvrđenog razloga sletio na meki teren, pri čemu je poginula nekoliko mjeseci stara djevojčica. U nesreći je ozlijeđena i 31-godišnja vozačica koja je prevezena u zagrebačku Kliniku za traumatologiju. Očevid je u tijeku.

SISAK, 15. ožujka 2011. (Hina) - U prometnoj nesreći koja se jutros oko 9 sati dogodila u Brezovici na cesti Sisak –Popovača, poginule su dvije osobe, doznaje se u sisačkoj policiji. Osobni automobil "renault kangoo" sisačkih registracijskih oznaka sudario se s kamionom slavonskobrodskih registracijskih oznaka. Poginuli su vozač i suvozačica u osobnom automobilu.

SPLIT - U obiteljskoj kući 26-godišnjaka na području Kaštel Novog splitska policija jučer je pronašla mali laboratorij za uzgoj marihuane, no ne i vlasnika za kojim traga. Policija je danas izvijestila da je bjegunac jednu prostoriju kuće preuredio za uzgoj i proizvodnju marihuane te da su u njoj pronašli 112 stabljika kanabisa, 2357 grama nesušenog lišća i vrhova kanabisa te pribor i opremu namijenjenu uzgoju i proizvodnji marihuane - ventilatore, lampe, prskalice i tekućinu za zalijevanje. Odbjegli mladić od ranije je poznat policiji.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙