FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednica vlade Jadranka Kosor uručila je danas u Banskim dvorima ugovore o stipendiji skupini srednjoškolaca i studenata, djeci hrvatskih branitelja. Na prigodnoj svečanosti bilo je oko 50 dobitnika od ukupno 10.527 učenika i studenata, a za što je iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja Domovinskog rata i njihove djece u ovoj akademskoj godini izdvojeno 65 milijuna kuna. Premijerka Kosor je podsjetila da je od osnivanja Fonda 2005. ukupno dodijeljena 41.031 stipendija, a u što je uloženo više od 240 milijuna kuna (240,578.000 kn). To je, istaknula je, respektabilan novac koji se ulaže u budućnost Hrvatske. Premijerka Kosor ocijenila je da je osnivanje Fonda u koji su prenesene dionice Ine i HT-a jedna od najboljih odluka svih dosadašnjih vlada, jer se iz dobiti izdvajaju sredstva za stipendiranje djece hrvatskih branitelja.

VINKOVCI - Nezadovoljni seljaci iz Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije odblokirali su države ceste koje su zapriječili traktorima. Odluku o privremenoj deblokadi prometnica predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac obrazložio je riječima kako je nedjelja i velik broj građana ide u posjete bolesnicima u vinkovačkoj bolnici te im nisu željeli praviti probleme oko putovanja do Vinkovaca. "Ujedno, ovim pokazujemo da smo kooperativni i otvoreni za razgovore. Očekujemo da će netko iz Vlade to prepoznati i kontaktirati nas kako bi zajednički pokušali riješiti nagomilane probleme u poljoprivredi", kazao je Pokrovac dodajući kako još nije odlučeno kada će s traktorima ponovno blokirati ceste. Poljoprivrednici iz Virovitičko-podravske županije kažu da su se za deblokadu odlučili jer je policija najavila da će kažnjavati one koji sudjeluju u blokadi. Glasnogovornik virovitičko-podravske policije Josip Štajdohar podsjetio je da su prosvjednici u prekršaju po Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama bili čim su blokirali prometnice jer se prosvjedi ne smiju održavati na državnim cestama. Policija je do sada, kaže, bila tolerantna, ali više ne mogu dopustiti kršenje ustavnih prava ljudi kojima je seljačkim prosvjedima ugroženo kretanje državnim cestama.

ZAGREB - Uhićena su dvojica razbojnika koji su prošlog četvrtka opljačkali 730 tisuća kuna iz pošte u Kašini te u bijegu automobilom izgurali s ceste policijsku ophodnju, a pritom su dvojica policajaca lakše ozlijeđeni. Zagrebačka policija izvijestila je danas da je uhitila 22-godišnjaka i 35-godišnjaka koje sumnjiči da su prije tri dana rano ujutro motociklom došli pred poštanski ured u Kašini i opljačkali pošiljke s novcem koje su iz poštanskog kombija istovarivali trojica poštara. Jedan od razbojnika im je novac oteo prijeteći pištoljem. Istražujući ovu pljačku otkrilo se da je mlađi razbojnik uz pomoć nepoznate osobe 20. siječnja u Klinčaselskoj ulici opljačkao poštara odnijevši mu 35 tisuća kuna.

MARIJA BISTRICA - U prometnoj nesreći koja se noćas oko 2,20 sati dogodila u Mariji Bistrici poginuo je 17-godišnji suvozač, kada je zbog neprilagođene brzine osobno vozilo sletjelo s ceste i udarilo u metalni stup rasvjete, izvijestila je krapinsko-zagorska Policijska uprava. Ozlijeđeni 21-godišnji vozač, čije ozljede još nisu utvrđene, zadržan je na liječenju u zabočkoj bolnici.

DUBROVNIK - U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 sati u Dubrovniku poginuo je 38-godišnji vozač. Kao je priopćeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 38-godišnjak s otoka Mljeta upravljao je vozilom "citroen berlingo" dubrovačkih registracijskih oznaka i iz još neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad vozilom, udario u betonski rubnjak, a zatim u stup javne rasvjete.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙