FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fiat povećava udio u Chrysleru

Autor: mkuz
MILANO, 8. travnja 2011. (Hina/AFP) - Talijanski automobilski div Fiat vjerojatno će u naredna dva mjeseca povećati udio u američkom Chrysleru na 30 posto, sa sadašnjih 25 posto, kazao je u petak izvršni direktor Sergio Marchionne.

"Mislim da smo vrlo blizu drugom petpostotnom povećanju udjela, što bi trebalo biti odlučeno u sljedećih 30 do 60 dana", izjavio je Marchionne u četvrtak u Bologni po pisanju nekoliko talijanskih novina.

Talijanski automobilski div vjeruje da će dodatno povećati udio, na 35 posto, "prije kraja godine, možda čak i ranije", dodao je Marchionne.

U siječnju je Fiat povećao udio u Chrysleru na 25 posto, sa prethodnih 20 posto, u sklopu sporazuma potpisanog nakon što je kultni američki automobilski brend 2009. spašen od bankrota.

Uvjeti za petpostotno povećanje udjela ispunjeni su nakon što je Chrysler najavio početak proizvodnje novih modela Fiatovih motora FIRE u pogonu u Dundeeju u saveznoj američkoj državi Michigan.

Prema uvjetima za preuzimanje, Fiat može podići udio na 30 posto nakon što Chrysler dostigne određenu razinu prodaje izvan SAD-a, Kanade i Meksika.

Marchionne je u siječnju izjavio da bi Fiat mogao povisiti svoj udio na 51 posto prije planirane ponude dionica grupe Chrysler na burzi na kraju ove godine.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙