FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredit s nižom neto dobiti u četvrtom tromjesečju

Autor: vmom
ZAGREB/MILANO, 23. ožujka 2011. (Hina) - Najveća talijanska banka UniCredit u srijedu je objavila da je u četvrtom tromjesečju prošle godine ostvarila neto dobit od 321 milijun eura, što je za 13,5 posto manje u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.

U čitavoj 2010. neto dobit talijanske banke, u čijem je vlasništvu Zagrebačka banka, iznosila je 1,32 milijarde eura i bila je za 22,2 posto manja u usporedbi s godinom ranije, pokazuju rezultati poslovanja objavljeni na internetskoj stranici UniCredita.

Među glavnim razlozima smanjenja dobiti navode se nepovoljna kretanja kamatnih stopa i povećane rezervacije za rizične zajmove.

Neto kamatni prihodi uvećani su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju za 1,5 posto, na 4,2 milijarde eura, dok su neto prihodi od provizija i naknada iznosili 2,15 milijardi eura i bili su za 3,8 posto veći nego godinu dana ranije.

Neto dobit od trgovanja smanjena je pak na 53 milijuna eura, nasuprot 152 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Sredstva rezerviranja za rizike i troškove u četvrtom su tromjesečju više nego udvostručena i iznosila su 472 milijuna eura, nasuprot 232 milijuna eura u istom razdoblju godine ranije.

UniCredit je predložio isplatu dividende za prošlu godinu u visini tri eurocenta po dionici, navodi se dalje u poslovnom izvješću.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙