FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsftovi WinDays11 od 4. do 8. travnja u Rovinju

Autor: tmis
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Tvrtka Microsoft Hrvatska na današnjoj je konferenciji za novinare najavila svoju 11. po redu WinDays konferenciju, koja će od 4. do 8. travnja u Rovinju okupiti sličan broj domaćih i stranih sudionika kao i prošle godine, njih oko 1.500.

Microsoftovi WinDaysi godinama su jedan od najvećih godišnjih skupova informatičkog i drugih povezanih sektora u Hrvatskoj, a ove godine ta konferencija, slično kao i prošle, objedinjava dvije, tehnološku (WinDays11 Technology) i poslovnu (WinDays11 Business).

U sklopu WinDaysa bit će predstavljen niz novih proizvoda i tehnologija, dok će se tematski baviti potrebom širenja poslovanja u regiji, povećanja konkurentnosti, izazovima intelektualnog vlasništva te financiranjem rasta i razvoja poslovanja. Važan naglasak stavljen je i na problem gospodarskog oporavka te zemlju (ne)znanja.

Ovogodišnja WinDays konferencija, istaknuto je, održat će se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Direktor konferencije Marko Makovac kazao je i da tehnološke promjene usred kojih se svijet pa i Hrvatska nalazi traži nove načine poslovanja. S te je strane prijelaz na tzv. cloud computing ('računarstvo u oblaku') jedan od odgovora na želju poslovnih subjekata svih veličina za optimizacijom poslovanja i boljim korištenjem raspoloživih informatičkih resursa.

Direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković istaknuo je zadovoljstvo i što konferencija WinDays, osim vodeće tehnološke konferencije, sve više postaje i konferencija u kojoj se pitanja poput gospodarskog razvoja, nacionalne konkurentnosti, kvalitete obrazovanja i slična isprepliću s onima iz područja integracija, osobne i institucionalne učinkovitosti, sigurnosti i privatnosti, cijene vlasništva, performansi i drugog.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙