FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bertelsmann i KKR zainteresirani za Warner Music - mediji

Autor: gvla
FRANKFURT, 30. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Njemačka medijska grupacija Bertelsmann i investicijski fond KKR žele kupiti američku tvrtku Warner Music, za što su spremni izdvojiti od 2,5 do tri milijarde dolara, prenose u srijedu njemački mediji, pozivajući se na dobro informirane izvore.

Kako tvrde ti izvori, pregovori s Warner Musicom održat će se u idućih nekoliko dana u New Yorku, piše njemački posnovni dnevnik Handelsblatt.

"Bertelsmann je spreman ulagati", kazao je čelnik te kompanije Thomas Rabe. Dodao je da je ta grupacija za akvizicije izdvojila milijardu eura, ali je odbio iznijeti konkretnije podatke o mogućim akvizicijama.

Bertelsmann i KKR posebno su zainteresirani za prava u vlasništvu Warner Musica na djela glazbenika kao što su Madonna i Eric Clapton, dok bi dio poslovanja koji se tiče distribucije mogao biti prodan rivalima Universalu ili Sonyu, piše nadalje Handelsblatt.

Zarađivanje na autorskim pravima temeljna je aktivnost tvrtke BMG Rights Management, u 51-postotnom vlasništvu KKR-a i 49-postotnom Bertelsmanna, koji tako zajedno kontroliraju autorska prava dvije tisuće umjetnika i nekih 300 tisuća njihovih pjesama.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙