FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 6. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

MADRID

U prvoj utakmici četvrtfinala nogometne Lige prvaka madridski Real je na svom stadionu Santiago Bernabeu svladao Tottenham Hotspur sa 4-0 (1-0).

Prva dva gola postigao je Emmanuel Adebayor u 4. i 57. minuti susreta, na 3-0 povisio je Angel Di Maria u 72., da bi konačnih 4-0 postavio Cristiano Ronaldo u 87. minuti.Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Vedran Ćorluka igrali su za Tottenham. Modrić je na terenu proveo čitavu utakmicu, dok je Ćorluka izašao u 79. minuti zbog ozljede desnog gležnja. Niko Kranjčar svih je 90 minuta ostao na klupi Tottenhama, dok Stipe Pletikosa nije konkurirao za nastup.Tottenham je od 15. minute bio s igračem manje nakon isključenja Petera Croucha.Real je u potpunosti nadigrao Tottenham, te je konačnih 4-0 pravi odraz onoga što je događalo na travnjaku. Real je uputio čak 35 udaraca prema gostujućim vratima, dok je Tottenham samo četiri puta zaprijetio Casillasu. I posjed lopte bio je uvjerljivo na strani Reala koji je loptu pod kontrolom imao 64 posto vremena.Uzvratna utakmica igrat će se 13. travnja u Londonu na White Hart Laneu.Pobjednik ovog četvrtfinalnog para u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta Barcelona - Šahtar.

Strijelci: 1-0 Adebayor (4), 2-0 Adebayor (57), 3-0 Di Maria (72), 4-0 Cristiano Ronaldo (87)

MILANO

Nogometaši Schalkea 04 su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka kao gosti na San Siru senzacionalno sa 5-2 (2-2) svladali branitelja naslova Inter iz Milana.Inter je poveo golom Dejana Stankovića već u 1. minuti susreta, na 1-1 je u 17. izjednačio Joel Matip. Novo vodstvo Interu donio je Diego Milito u 34. minuti, a na odmor se otišlo rezultatom 2-2 kojega je u 40. postavio Edu.U drugom poluvremenu Inter je doživio pravu katastrofu primivši tri pogotka, te ostavši bez isključenog Cristoana Chivua. Golove za njemački sastav postigli su Raul u 53., Ranocchia autogolom u 57., te Edu svojim drugim pogotkom u 75. minuti.Chivu je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 62. minuti.

Uzvratna utakmica igrat će se 13. travnja u Gelsenkirchenu.

Pobjednik ovog para u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta Chelsea - Manchester United.

Strijelci: 1-0 Stanković (1), 1-1 Matip (17) 2-1 Milito (34), 2-2 Edu (40), 2-3 Raul (53), 2-4 Ranocchia (57-ag), 2-5 Edu (75).

HOUSTON

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Houstonu nakon što je u susretu 1. kola svladao petog nositelja, Nijemca Benjamina Beckera sa 7-6 (5), 6-4 nakon sat i 29 minuta igre.Karlović je dobru igru iz kvalifikacija preselio i u glavni turnir na terenima gdje je prije četiri godine osvojio svoj prvi od ukupno četiri ATP turnira.Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Karlovića i Beckera i šesta pobjeda našeg igrača.

U 2. kolu Karlović će igrati protiv Rusa Igora Kunicina.

HOUSTON

Hrvatski tenisač Franko Škugor nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Houstonu. Nakon što je uspješno prošao kvalifikacije, Škugor nije imao izgleda protiv šestog nositelja, Japanca Keija Nishikorija koji je bio bolji sa 6-3, 6-2 nakon sat i 15 minuta igre.Tijekom čitavog dvoboja Škugor je osigurao tek dvije "break-lopte" koje nije iskoristio, dok je Nishikori našem igraču tri puta oduzimao servis, jednom u prvom i dva puta u drugom setu.Bio je ovo prvi međusobni susret Škugora i Nishikorija.

KLAGENFURT

Hokejaši Red Bulla iz Salzburga poveli su sa 2-1 u pobjedama u finalu doigravanja EBEL lige svladavši u trećoj utakmici kao gosti KAC iz Klagenfurta sa 5-2 (0-1, 3-0, 2-1). Red Bullu do obrane naslova sada nedostaju još samo dva uspjeha, jer će prvakom postati ona momčad koja prva ostvari četiri pobjede.Četvrta utakmica igrat će se u četvrtak u Salzburgu.

ZAGREB

Napadač Vienna Capitalsa Bennoit Gratton izabran je za najboljega igrača hokejaške EBEL lige u ovoj sezoni, dok je vratar Medveščaka Robert Kristan zauzeo deseto mjesto. Grattonova Vienna je ispala u polufinalu, ali je 34-godišnji Kanađanin zaslužio naslov najboljega jer je u 56 utakmica imao 34 zgoditka i 58 asistencija, te je dobio 23 boda. Gratton je ukupno treći hokejaš s MVP naslovom EBEL lige, a prije njega su dobitnici bili Alex Westlund (Linz, 2009/10) i Thomas Koch (Salzburg,2008/09).Drugo mjesto u izboru osvojio je njegov suigrač Francois Fortier (22), dok je treći bio Matthias Trattnig (Red Bull Salzburg) s 7 bodova. Robert Kristan je bio jedin i igrač Medveščaka u izboru i osvojio je 10. mjesto s tri boda.

ZAGREB

U Zagrebu su danas izvučeni polufinalni parovi završnice Hrvatskog kupa za rukometašice koje će se 30. lipnja i 1. svibnja odigrati u Samoboru. Parove je izvlačio direktor svih ženskih selekcija Ratko Balenović, a u polufinalu će se 30. lipnja sastati zagrebačka Lokomotiva i Agroproteinka Sesvete, te Podravka Vegeta i Trešnjevka. Finale je na rasporedu 1. svibnja, a naslov pobjednica brani ekipa iz Koprivnice. Podravka je od 1993. uzela čak 16 naslova pobjednica Kupa, a taj trofej nisu osvajale samo 2005. i 2007.

NEW YORK

Poraz LA Lakersa kod kuće od Utaha, te gostujuća pobjeda San Antonio Spursa kod Atlante vjerojatno su riješili pitanje prvaka Zapadne konferencije NBA lige. Lakerse je drugi uzastopni poraz koštao šanse da kroz doigravanje imaju prednost domaćeg terena, a za to mogu kriviti svoju lošu i neefikasnu igru protiv Utaha, te mladog "rookiea" Jazzera Gordon Haywarda (22) koji je pogodio odlučujuće slobodno bacanje šest sekundi prije kraja za 86:85. Kobe Bryant (20) nije pogodio zadnji napad, a Utah je pobjedom prekinula niz od čak osam poraza.

Lakersi su tako ostali na omjeru 55:22, a San Antonio Spursi vode s 59:19 nakon gostujućeg trijumfa u Atlanti (97:90). Sve je kod Spursa funkcioniralo besprijekorno, Tony Parker (26), Manu Ginobili (18) i Tim Duncan (17) nisu dopustili ni najmanju šansu Atlantu, koja je, unatoč porazu, osigurala peto mjesto na Istoku. Borba za prvo mjesto Istoka također je gotovo odlučena jer su Chicago Bullsi slavili kod kuće s 97:94 nad Phoenixom, te sada vode s 57:20 pet utakmica prije kraja. Boston Celticsi su slavili doma protiv Philadelphia 76ersa (99:82), te se s omjerom 54:23 izjednačili s Miami Heatom u borbi za drugo mjesto. Ako Boston i Miami budu nakraju poravnati, Celticsi će biti drugi jer su dobili sva tri dosadašnja međusobna susreta s Miamiem. Orlando Magic je trijumfom nad Milwaukeem osigurao četvrtu poziciju na Istoku, a Portland Trail Blazersi su, unatoč porazu od Golden Statea, ušli u doigravanje na Zapadu, jer je Houston pizgubio od Sacramenta. Na Istoku je ostalo samo jedno slobodno mjesto za playoff, koje će najvjerojatnije uzeti Indiana (35:43) jer ima veliku prednost ispred Charlottea (32:45). Na Zapadu se New Orleans (44:43), Memphis (44:34) i Houston (41:37) bore za još dva mjesta.

MADRID

Peter Crouch je svojim isključenjem riješio pitanje pobjednika, a meni je i osobno žao jer bih više volio da smo pobijedili u ravnopravnoj utakmici, kazao je trener Real Madrida Jose Mourinho nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nad Tottenhamom (4:0). Napadač Tottenhama Peter Crouch dobio je crveni karton već u 15. minuti susreta, a Real je potom iskoristio sve slabosti brojčano slabijeg protivnika. "Peter se trebao kontrolirati, a njegov potez je posve promijenio taktiku Tottenhama jer su se branili cijelu utakmicu, bez ikakve šanse u napadu. Žao mi je jer četvrtfinale Lige prvaka zaslužuje neizvjesnu, pravu utakmicu, a sinoć je na terenu postojao samo Real", kazao je Mourinho, koji je nakraju kazao da Real još nije osigurao prolaz jer "on zna kakav se nogomet igra u Engleskoj". Napadač Reala Emmanuel Adebayor postigao je dva pogotka, te je igrajući za Arsenal, Manchester City i Real u 10 utakmica protiv Tottenhama zabio 10 pogodaka. Njegov čuvar na utakmici William Gallas je izjavio kako je "ovo najteži poraz u njegovoj karijeri", a trener Spursa Harry Redknapp tvrdi da je Crouch prestrogo isključen. "Nisam vidio TV-snimku, ali mislim da nije zaslužio drugi žuti jer je napravio svega dva prekršaja na utakmici. Došli smo na Bernabeu po pobjedu, a od samog početak je sve što je moglo poći krivo i otišlo na našu štetu. Minutu prije izaslak na teren Aaron lennon mi je kazao da ne može igrati, a onda je u 15. minjuti Crouch dobio crveni. Real ima ogromnu prednost, ali obećavam da ćemo ga barem pobijediti na White Hart Laneu", kazao je Redknapp. Schalke je u drugoj utakmici senzacionalno s 5:2 na San Siru pobijedio europskog prvaka Intera, a cijeli njemački tisak slavi taktiku novoga trenera Ralpha Rangnicka, koji je posložio napadačku momčad. Dva zgoditka je zabio Brazilac Edu, koji je kod Felixa Magatha igrao u vezi, a Rangnick ga je stavio kao centarfora. Edu (29) je cijelu karijeru i u Brazilu i u Europi igrao u nižerazrednim klubovima, a dvije je sezone proveo i u Južnoj Koreji. "Da je u pitanju bilo koja druga momčad osim Intera, slavili bi već sada ulazak u polufinale. Treba biti jako oprezan i pogledati utakmicu s Bayernom u Muenchenu, kada je Inter odigrao sjajno, iako je prvu utakmicu izgubio", kazao je njemački reprezenattivni vratar Manuel Neuer.Schalke je već sada ušao u povijest jer nikad ni u Kupu prvaka niti u Ligi prvaka nijedna momčad nije aktualnom europskom prvaku dala pet zgoditaka u jednoj utakmici.

MADRID

U očajničkom pokušaju da se spasi od ispadanja osam kola prije kraja španjolski prvoligaš Almeria ustoličila je novoga trenera Roberta Olabea koji je zamijenio otpuštenoga Josea Luisa Oltru. Klub iz Andaluzije je u ponedjeljak izgubio kod kuće od Athletic Bilbaa (1:3) i nalazi se na posljednjem mjestu Primere s 26 bodova iz 30 utakmica i s malo nade u spas. Olabe (43) je bivši vratar Alavesa, Salamance i Real Sociedada, a u Almeriji ga čeka težak zadatak, tim više što će prvu utakmicu na klupi imati na Nou Campu protiv Barcelone u subotu. Almeria je tako dobila i trećega trenera ove sezone koju je započeo Juan Manuel Lillo, a bizarno je da su u sezoni koju će navjerojatnije okončati ispadanjem postigli i najveći uspjeh u povijesti plasmanom u polufinale Kupa Kralja.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 90:97

Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats 99:89

New Jersey Nets - Minnesota Timberwolves 107:105

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 78:72

Washington Wizards - Detroit Pistons 107:105

Boston Celtics - Philadelphia 76'ers 99:82

New York Knicks - Toronto Raptors 131:118

Chicago Bulls - Phoenix Suns 97:94

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 81:82

Houston Rockets - Sacramento Kings 101:104

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 94:101

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 87:108

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 85:86

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙