FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TBILISI

U dvoboju F skupine kvalifikacija za EURO 2012 u Tbilisiju su nogometaši Gruzije svladali Hrvatsku s 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Levan Kobiašvili u 90. minuti. Pred 65.000 gledatelja na stadionu Boris Paičadze sudio je Talijan Paolo Tagliavento. Hrvatska je doživjela prvi poraz u kvalfikacijama, ali je ostala na prvom mjestu skupine s 10 bodova. Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra opet protiv Gruzije, ali kod kuće 4. lipnja.

1.HRVATSKA 5 3 1 1 8:2 10

2.GRUZIJA 5 2 3 0 4:2 9

3.GRČKA 4 2 2 0 4:2 8

4.IZRAEL 4 1 1 2 5:5 4

5.LATVIJA 4 1 1 2 3:5 4

6.MALTA 4 0 0 4 1:9 0

TBILISI

U današnjem dvoboju F skupine kvalifikacija za EURO 2012. u Tbilisiju su nogometaši Gruzije svladali Hrvatsku sa 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Levan Kobiašvili u 90. minuti. Nogometaši Hrvatske odigrali su najslabiju utakmicu još od katastrofalnog poraza protiv Engleske 1-5 na Wembleyju u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Iako je Hrvatska imala dominaciju u posjedu lopte, samo smo dva puta ozbiljnije zaprijetili, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu. Tijekom cijelog susreta "vatreni" su bili bezopasni na krilnim pozicijama. Strinić i Kalinić, koji su bili uvjerljivo najlošiji pojedinci, odigrali su cijelu utakmicu, a nakon što je Rakitić zamijenjen u 61. minuti, više nije bilo nikakve povezanosti u veznom redu. Jedina ozbiljna prijetnja gruzijskom golu u prvom dijelu stigla je tek u 28. minuti, kada Petrić sa 20-tak metara dobro pucao, ali Revišvili to lakoćom brani. Druga hrvatska šansa zabilježena je u 48. minuti, kada je Kranjčar iskosa sa vrha 16-erca oštro pucao u donji desni kut, ali gruzijski vratar uspio je sačuvati mrežu. U 76. minuti nakon prekida volej Khizanišvilija prohujao je iznad naše vratnice, a u 90. minuti nakon zbunjenosti u našoj obrani iz jedinog gruzijskog udarca u okvir Levan Kobiašvili je zabio za pobjedu.

Nakon toga su hrvatski igrači dugim loptama u protivnički 16-erac pokušali iznuditi izjednačenje, ali bez rezultata.

Tako je Gruzija, koja je na početku kvalifikacija iznenadila u gostima Grke odigravši 1-1, a potom na domaćem terenu remizirala sa Izraelom 0-0, sada načinila i najveće iznenađenje pobijedivši osmu reprezentaciju svijeta.

ZAGREB

Nakon poraza 0-1 u gostima kod Gruzije u kvalifikacijama za EURO 2012. izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ocijenio je kako je danas bilo premalo raspoloženih igrača u našoj momčadi. "Istina je da smo na pripremama izgledali odlično i kombinatorno, ali danas je to izostalo. Imali smo premalo raspoloženih igrača. Nakon ovog poraza situacija u našoj skupini se zakomplicirala, ali tek smo na pola kvalifikacija", kazao je Bilić. Hrvatska je doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za EP 2012., a jedini pogodak na utakmici postigao je Levan Kobiašvili u 90. minuti.

Reprezentacija Hrvatske je unatoč porazu ostala na prvom mjestu skupine sa 10 bodova, Gruzija ima 9, Grčka ima 8, a Izrael 4 boda. Večeras u našoj skupini još igraju Izrael - Latvija, te Malta - Grčka.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra opet protiv Gruzije, ali kod kuće 4. lipnja, a u rujnu dočekujemo Izrael te idemo u goste Malti.

CARDIFF

Nogometaši Engleske zabilježili su pobjedu u Cardiffu nad Walesom od 2:0 u G skupini kvalifikacija za EURO 2012, dok je u Erevanu Armenija i Rusija odigrali bez zgoditaka 0:0. Englezi su do pobjede pred 72.000 gledatelja na Millenium stadionu u Cardiffu došli u samom početku utakmice. Prvo je Frank Lampard u 7. minuti iz kaznenog udarca kojeg je zaradio Darren Bent doveo Engleze u vodstvo, da bi Bent već u 15. minuti odlučio pobjednika. Wales već 27 godina nije pobijedio Englesku, a danas su igrali i bez svoje najveće i jedine zvijezde Garetha Balea. Englezi sada imaju 10 bodova, koliko i Crna Gora. Rusi nisu uspjeli pobijediti u Erevanu Armeniju i kiksali su već drugi puta u ovim kvalifikacijama. Rusija je zadržala prvo mjesto s 10 bodova iz pet utakmica, a Armenija se drži odlično jer je s 8 bodova druga ispred Irske, Slovačke i Makedonija.

ROTTERDAM/ZAGREB

U utakmici drugoga kola 2. skupine Elitne faze Europskog prvenstva nogometaša do 17 godina u Rotterdamu su domaćin Nizozemska i Hrvatska igrali bez zgoditaka 0:0.Izabranici Ivana Gudelja su tako, nakon Portugala u četvrtak, i drugu utakmicu u skupini okončali s 0:0. U zadnjem dvoboju protiv Austrije 29. ožujka u 19 sati, hrvatskoj U-17 vrsti za prolazak dalje treba pobjeda, uz uvjet da Nizozemska ne svlada Portugal. Samo pobjednik skupine ide u završnicu koja će se održati u svibnju u Srbiji.U ranije odigranom susretu ove skupine Austrija je svladala Portugal s 2:0. Prije zadnjeg kola Nizozemska ima 4 boda, Austrija je na tri, Hrvatska na dva boda, dok je Portugal skupio jedan bod.

ZAGREB

Dražen Anzulović od subote više nije trener košarkaša Cibone, a momčad će do izbora novoga trenera voditi pomoćnik Danijel Lutz. Anzulovićeva smjena uslijedila je nakon katastrofalnog poraza Cibone od 23 koša razlike u petak u Zagrebu od Zadra u 2. kolu Lige za prvaka, pa se tako nastavio niz smjena, teškoća i poraza u najgoroj sezoni u povijesti najtrofejnijeg hrvatskog košarkaškog kluba. Anzulović je krajem prošle godine na klupi Cibone naslijedio smijenjenenog Zdravka Radulovića.

BOLZANO

Branitelj naslova talijanski Trentino i ruski Zenit iz Kazana igrat će u finalu Lige prvaka za odbojkaše u talijanskom Bolzanu. U polufinalu je Trentino Volley svladao poljski Jastrzebski Wegiel s 3:0 (16, 25, 22), dok je u ruskom polufinalu Zenit bio bolji od moskovskoga Dinama također s 3:0 (24, 20, 21).Na završni turnir Talijani su ušli izravno, Zenit je u četvrtfinalu izbacio poljsku ekipu Skra Belchatow, Jastrzebski je bio bolji od belgijskog Noliko Maaseika, a Dinamo od talijanske momčadi Lannutti Cuneo.Trentino je dvostruki prvak Europe, a u sutrašnjem finalu imat će priliku da postanu tek četvrti klub u povijesti s tri uzastopna naslova.

POREČ

Hrvatski tenisač Kristijan Mesaroš plasirao se u finale ITF futuresa u Poreču,prvoga iz 39. serije turnira Istarska rivijera. Mesaroš (323. na ATP listi) je do finala došao preko negdašnjeg 66. igrača svijeta, Francuza Jean-Renea Lisnarda, koji je predao dvoboj kod vodstva Mesaroša od 6:2, 3:0. Hrvata iz Slavonskog Broda u finalu čeka Nijemac Denis Bloemke, koji je s 6:1, 6:3 nadigrao Talijana Massima Caponea.

RIO DE JANEIRO

Kontroverzni brazilski nogometaš Adriano igrat će za Corinthians, a povratak u brazilsku ligu je potvrdio sam nogometaš, dok se uprava kluba iz Sao Paola još nije oglasila. Adriano (29) je proveo zadnjih 10 mjeseci u Romi, no zbog loše forme, ozljeda i nediscipline nije igrao, pa je uslijedio povratak u Brazil i skupljanje ponuda. Adriano je isprva jako želio prijeći u Flamengo, kojem je s 19 pogodaka 2009. pomogao u osvajanju naslova prvaka, a kako ga klub iz Rio de Janeira nije htio, odlučio se za Corinthians i to na nagovor brazilske legende Ronalda. Nije jasno kako će ga navijači prihvatiti s obzirom da je 2008. igrao za njihova najljućeg protivnika Sao Paulo.

MIAMI

Rezultati susreta s ATP i WTA dvoboja u Miamiju:

WTA, 3.kolo:

Anabel Medina Garrigues (ŠPA) - Elena Vesnina (RUS) 6-3, 6-4

Peng Shuai (KINA) - Svetlana Kuznjecova (RUS/11) 6-3, 6-1

Alexandra Dulgheru (RUM/26) - Johanna Larsson (ŠVE) 6-2, 6-1

ATP, 2.kolo:

Feliciano Lopez (ŠPA) - Juan Ignacio Chela (ARG/26) 7-6 (7/3), 3-6, 6-4

Oleksandr Dolgopolov Jr. (UKR/21) - Andreas Seppi (ITA) 6-1, 5-3 PREDAJA

Jo-Wilfried Tsonga (FRA/15) - Teimuraz Gabashvili (RUS) 6-3, 6-7 (3/7), 6-3

Florian Mayer (NJEM) - Albert Montanés (ŠPA/20) 6-4, 3-1 PREDAJA

Roger Federer (ŠVI/3) - Radek Stepanek (ČEŠ) 6-3, 6-3

Juan Monaco (ARG/32) - Sergiy Stakhovsky (UKR) 6-4, 6-7 (2/7), 6-4

Mihail Južni (RUS/13) - Lu Yen-Hsun (TAJV) 6-1, 6-0

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙