FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ

Za prijateljski susret protiv Hrvatske 29. ožujka francuski nogometni izbornik Laurent Blanc pozvao je u reprezentaciju "pobunjenike" Patricea Evru i Francka Riberyja. Njih dvojica bili su među glavnim vođama pobune protiv bivšeg izbornika Domenecha za vrijeme prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u JAR-u. Evra je zbog svog ponašanja zaradio suspenziju od pet utakmica za nacionalnu momčad, a Ribery je suspendiran na tri utakmice. Obojici je već ranije istekla kazna, ali izbornik Blanc ih je tek sada odlučio pozvati u reprezentaciju, i to unatoč protivljenju ministrice sporta Chantal Jouanno.

"Ja i dalje ostajem pri tome da njih dvojicu ne bi trebalo zvati u nacionalnu momčad. Ništa se nije promijenilo, od njih još uvijek nismo čuli ispriku za događaje tijekom SP-a", kazala je uoči objave reprezentativnog popisa ministrica Chantal Jouanno.

Izbornik Blanc odmah joj je odgovorio: "Ja igrače pozivam u reprezentaciju na temelju sportskih kriterija i za svoje postupke odgovaram jedino predsjedniku Francuskog nogometnog saveza".

Francuska 25. ožujka igra kvalifikacijsku utakmicu za EP 2012. protiv Luksemburga, a četiri dana kasnije na "Stade de Franceu" u prijateljskom susretu ugošćuje Hrvatsku.

ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva neće nastupiti na predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici EURA 2012 u Tbilisiju protiv Gruzije zbog ozljede skočnog zgloba, a izbornik Slaven Bilić je umjesto njega pozvao Marija Mandžukića. Prema izjavi liječnika hrvatske reprezentacije Jurice Rakića, Eduardo da Silva je zadobio ozljedu desnog nožnog zgloba, te ga čeka trotjedni oporavak i nema nikakvih izgleda da bi mogao konkurirati za utakmicu s Gruzijom 26. ožujka, te tri dana poslije prijateljsku s Francuskom. Također, danas je definitivno potvrđeno kako ni branič Dinama Šime Vrsaljko zbog ozljede neće moći konkurirati za Tbilisi i Pariz, pa je izbornik Bilić odlučio pozvati Domagoja Vidu iz Bayera.

BARCELONA

Deset igrača španjolskog nogometnog prvaka Barcelone danas je nenajavljeno podvrgnuto dopinškom pregledu, potvrdila je Europska nogometna federacija (UEFA).Testirani su Lionel Messi, Xavi Hernandez, David Villa, Jeffren, José Manuel Pinto, André Iniesta, Victor Valdés, Javier Mascherano, Ibrahim Afellay i Gerard Pique.Uefa je provela dopinški pregled svega nekoliko dana nakon što su čelnici Real Madrida optužili Barcelonu da dopingira svoje igrače. Na Camp Nou su optužbe iz "Kraljevskog kluba" proglasili smiješnima poručivši kako razmišljaju o tužbama protiv medija koji su prenijeli te neistine.Međutim, španjolska radio postaja Cadena Cope je objavila kako se Uefa odlučila na 'leteću kontrolu' upravo zbog pisanja španjolskih medija o sumnji da se igrači katalonskog kluba dopingiraju.

SANKT PETERBURG

Vratar ruskoga prvaka Zenita iz Sankt Peterburga Vjačeslav Malafejev neće igrati na današnjoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Twentea jer mu je supruga poginula u prometnoj nesreći. Marina Malafejeva (36) je nastradala u četvrtak ujutro kada je vozeći Bentley na zaleđenoj cesti izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u drvo.Uprava Zenita je potvrdila da će prvoga ruskoga vratara zamijeniti Bjelorus Jurij Ževnov. Zenit će na svom Petrovskij stadionu pokušari nadoknaditi veliki zaostatak od 0:3 iz Enschedea.

ZAGREB

Tradicionalna Uskršnja regata, najveća međunarodna višednevna regata u Hrvatskoj, ove se godine ponovno vraća u šibenski akvatorij, a svoje 15. izdanje doživjet će od 14. do 16. travnja u Vodicama. Na regati, koja obilježava i početak jedriličarske sezone u Hrvatskoj, ponovno će nastupiti ponajbolji hrvatski jedriličari, a organizatori su odlučili promijeniti sustav, pa će se na regatu moći prijaviti baš sve jedrilice, a ne samo sportske. Sportski dio natjecanja rezerviran je za elitu koja jedri u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstanju. Kako se radi o jubilarnom 15. izdanju, organizatori su, kao poklon natjecateljima, ukinuli startninu, osigurali besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci i organizirali dnevnu okrepu nakon jedrenja na vodičkoj rivi.

BERLIN

Bivši trener Hoffenheima Ralf Rangnick novi je šef stručnog stožera Schalkea nakon što je u četvrtak otišao Felix Magath, potvrdio je klub iz Gelsenkirchena. Rangnick (52) je Hoffenheim napustio u siječnju, Schalke će voditi do 2014., a to će biti njegov povratak u klub iz Gelsenkirchena koji je vodio i od 2004-05. Čelnici Schalkea smijenili su Magatha, iako je taj stručnjak lani bio doprvak, a ove godine je ušao u u finale nacionalnog Kupa i četvrtfinale Lige prvaka. Schalke je trenutno na desetom mjestu Bundeslige.

INDIAN WELLS

Hrvatski tenisač Ivo Karlović igrat će u četvrtfinalu jakog ATP turnira u Indian Wellsu protiv prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, s kojim ima negativan omjer 0-3. Karlović je u osmini finala nakon sat i 33 minute igre svladao Španjolca Alberta Montanesa sa 7-6 (7), 6-2. Hrvatski igrač odlično je servirao, imao je 66 posto prvog servisa i 16 aseva. Također, na prvi servis je osvojio 86 posto poena, odnosno samo je šest poena otišlo na stranu njegovog protivnika. Zbog toga je Montanes rijetko bio u prilici za "break", imao je samo tri šanse, ali Karlović je spasio sve tri lopte za obrat. Iako Karlović igra odlično u Indian Wellsu u četvrtfinalu ga očekuje najteži mogući protivnik, prvi igrač svijeta Rafael Nadal, kojeg nikad nije pobijedio. Dosad su igrali tri puta i Nadal je uvijek slavio, 2010. na Australian Openu, 2008. u Queen's Clubu i 2004. u Milanu.

Nadal se je u osmini finala dosta namučio protiv Indijca Somdeva Devvarmana, kojeg je nakon skoro dva sata borbe pobijedio sa 7-5, 6-4.

ZAGREB/MAKARSKA

Tijela dvojice alpinista, među kojima i jedan Hrvat, pronađena su u srijedu na Mont Blancu, na visini od 3100 metara, objavio je francuski list Le Figaro pozivajući se na policiju u Chamonixu. Prema prvim neslužbenim informacijama, koje je dobila Hina, u francuskim Alpama je nastradao mladi hrvatski alpinist član Speleološko-alpinističkog kluba "Ekstrem" i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz Makarske Toni Roso (1990).

"Kasno sinoć smo i mi primili tu vijest, ali vam je ne mogu potvrditi jer nemamamo nikakve službene potvrde za to", izjavio je za Hinu pročelnik HGSS - Makarska Stipe Bušelić. Po njegovim riječima Roso je u francuskim Alpama bio s dva alpinista iz Srbije s namjerom da ispenju neki smjer.

"Ne znamo još ni smjer penjanja ni stijenu, znamo samo da se radi o Chamonixu i da su na uspon otišli Toni i jedan od srpskih alpinaca, a drugi je zbog žuljeva odustao od penjanja. S tim kolegom još nismo uspjeli uspostaviti kontakt, a od njega bi mogli dobiti najtočnije informacije", kazao je Bušelić i napomenuo da je HGSS preko francuskih kolega pokušavaju dobiti više informacija, ali je kazao da je protekla dva dana u tom dijelu Alpa bila velika mećava koja je gotovo onemogućila pristip tom području.

Prema pisanju Le Figaroa, dvojica alpinista u utorak su pokušali osvojiti vrh Des Droites, ali su pri usponu doživjeli nesreću. Zbog loših meteoroloških uvjeta, navodi list, tijela žrtava još nisu prebačena u Chamonix. Policija je otvorila istragu o ovoj nesreći.

MADRID

Glasoviti operni pjevač Placido Domingo, vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal i izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque postali su počasni članovi španjolskog nogometnog velikana Real Madrida.Domingo, Nadal i Del Bosque su među najpoznatijim navijačima "Kraljevskog kluba" i vodstvo Reala im se željelo zahvaliti na njihovoj ljubavi prema 'Los Blancosima'."Domingo je glazbeni fenomen koji je postao simbol u povijesti opere, Nadal je najbolji tenisač svijeta, dok je Del Bosque odradio savršen posao na klupi španjolske reprezentacije u Južnoj Africi. Ponosni smo što su oni navijači našeg kluba," poručio je predsjednik Florentino Pérez.

NYON

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (Uefa) suspendirala je menadžera Arsenala Arsenea Wengera i veznjaka "topnika" Samira Nasria na jednu utakmicu zbog nedoličnog ponašanja nakon utakmice protiv Barcelone. Wenger je kažnjen i sa 10.000 eura.Obojica su nakon susreta kojeg je Barca dobila 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka verbalno napali suca Massima Busaccu optuživši ga za poraz. Wenger i Nasri su protestirali zbog isključenja Robina van Persiea koje je prelomilo utakmicu. Do isključenja je Arsenal imao rezultat 1:1 koji ga je vodio dalje, no s igračem više španjolski prvak je zabio dva gola i prošao dalje.Wenger je nakon utakmice zatražio od Uefe da se ispriča zbog lošeg Busaccina suđenja, no umjesto isprike dobio je kaznu.

INDIAN WELLS

Rezultati četvrtfinalnih dvoboja s WTA turnira u Indian Wellsu:

Caroline Wozniacki (DAN/1) - Victoria Azarenka (BLR/8) 3-0 predaja

Yanina Wickmayer (BEL/23) - Shahar Peer (IZR/10) 6-3, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙