FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatski košarkaški izbornik Josip Vranković novi je trener posrnulog hrvatskog prvoligaša Cibone.Vranković će na klupi 'vukova' naslijediti Dražena Anzulovića koji je podnio ostavku prije dva dana nakon uzastopna poraza od 23 razlike od zadarskih klubova Borika i Zadra u Ligi za prvaka.Vranković je treći Cibonin trener ove sezone nakon Zdravka Radulovića i Anzulovića. Vranković se vratio u klub kojeg je vodio 2007. godine, ali je otišao nakon četiri mjeseca zbog loših rezultata.

ROTTERDAM/ZAGREB

U utakmici posljednjeg, trećeg kola 2. skupine Elitne faze Europskog prvenstva nogometaša do 17 godina u Rotterdamu su Hrvatska je svladala Austriju s 2:0, ali se ipak nije uspjela plasirati na završni turnir.Izabranici Ivana Gudelja su pogocima Šimunovića (58) i Špehara (72) stigli do željene pobjede od dva zgoditka razlike, ali je u drugoj utakmici domaćin Nizozemska pobijedila Portugal s 1:0 i plasirala se na završni turnir u Srbiji. Hrvatska U-17 vrsta je na ovom turniru imala pobjedu nad Austrijom i dva neriješena rezultata od 0:0 s Portugalom i Nizozemskom, što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Nizozemska je prošla dalje sa 7 bodova iz tri utakmice, Austrija je skupila tri, a Portugal samo jedan bod.

SARAJEVO

Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odbila je u utorak prijedlog izmjena statuta te organizacije na kojima je inzistirala FIFA i UEFA pa je sada sasvim izvjesno kako će uskoro slijediti kazne europske i svjetske nogometne federacije, koje će značiti i suspenziju bosanskohercegovačkog nogometa iz svih međunarodnih natjecanja.Suspenzija znači da bosanskohercegovačka nogometna vrsta neće moći nastupati na međunarodnim natjecanjima, niti će to moći učiniti bilo koji nogometni klub iz te zemlje.Na izvanrednoj skupštini NS BiH održanoj u Sarajevu samo 22 od 53 nazočna člana glasovalo je u prilog promjena statuta kojima je umjesto tročlanog predsjedništva NSBiH trebala biti uspostavljena funkcija jednog predsjednika kako je to slučaj u svim drugim državama.Upravo na toj izmjeni inzistirale su FIFA i UEFA ostavljajući Nogometnom savezu BiH da to učini najkasnije do 1. travnja.Promjenama statusa NSBiH odnosno uvođenju funkcije predsjednika saveza od početka su se protivili članovi skupštine Saveza koji dolaze iz Republike Srpske u čemu su imali potporu entitetskih vlasti.U glasovanju protiv izmjena statuta njima su se u utorak pridružili i članovi skupštine koji dolaze iz županija s hrvatskom većinom pa su za promjene koje traže FIFA i EUFA praktično glasovali samo bošnjački članovi skupštine NS BiH. Aktualni predsjednik NS BiH Bogdan Čeko kratko je izjavio kako je ovakav ishod možda i najbolje rješenje.

PULA

Bivši trener NK "Karlovca" Igor Pamić danas je u Puli s predsjednikom kluba Istra 1961 Mihailom Ščeglovom dogovorio da iduće tri sezone bude prvi trener pulskog prvoligaša. Pamić dolazi na mjesto Zorana Vulića, koji se morao povući nakon niza slabih rezultata, a prva će mu zadaća biti osigurati opstanak u Prvoj HNL ligi u kojoj je Istra 1961 nakon 22. kola na predposljednjem 15. mjestu sa 18 bodova. Na samo bodom zaostatka je posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac dok Lokomotiva, koja je trenutno na 14. mjestu, ima 23 boda.

Pamić je danas već razgovarao s igračima i iznio im plan rada, a sa njim je u klub došao i njegov pomoćnik u NK Karlovcu Miroslav Kuljanac.

KARLOVAC

Novi direktor Nogometnog kluba „Karlovac“ Tomislav Ivković objavio je danas, na prvoj tiskovnoj konferenciji na novoj dužnosti, da dvanaestorica igrača kojima tijekom ljeta istječu ugovori mogu računati da će im klub ponuditi produljenje ugovora ali s "realnijim financijskim iznosima"."NK Karlovac posluje s gubitkom od 11 od 11 milijuna kuna i stanje je jednako loše kao i u svim drugim klubovima, jer oni koji bi se morali baviti kvalitetom i razvojem hrvatskog nogometa bave se osobnim interesima", kazao je Ivković i naglasio kako nikada neće prevariti igrače, jer dobro zna da se „jednom izgubljeno povjerenje ne vraća“.

"Ja neću gledati igrača u oči i reći mu da će dobiti iznos za koji znam da neću moći platiti, ali ono što budu potpisali to će i dobiti" istaknuo je Ivković i ispričao svoje iskustvo iz austrijskog kluba „Innsbruck“ gdje bi na jutarnjem treningu bilo samo osam igrača, jer su ostali radili u svojim profesiji i samo su podne mogli trenirati.

"Smatram da bi u Hrvatsku trebalo uvesti takav poluprofesionalizam, jer 95 posto profesionalnih igrača u Hrvatskoj nakon karijere završe na ulici, nerjetko su i socijalni slučajevi jer najčešće nemaju ni posao ni profesiju", rekao je Ivković i najavio punu otvorenost kluba medijima, ali je odbio je odgovoriti na pitanje kolika mu je plaća.

Novi glavni trener prvoligaša iz Grada na četiri rijeke Srećko Lušić potpisat će danas ugovor s klubom do kraja naredne sezone, a najavio je da "ne misli mijenjati igru i taktiku svog prethodnika Igora Pamića". Sljedeći korak će mu biti priključenje prvoj momčadi trojice ili četvoricue igrača iz omladinskog pogona kojima je do prošlog tjedna bio trener.

MANCHESTER

Desni bočni engleskog nogometnog prvoligaša Manchester Cityja Micah Richards izbivat će s travnjaka između mjesec i mjesec i pol dana zbog ozljede koljena koju je zadobio u nastupu za mladu reprezentaciju Engleske prošloga tjedna, objavio je klub.

Richards će zbog ozljede propustiti polufinalni okršaj FA Kupam protiv Manchester Uniteda koji će se igrati na Wembleyu 16. travnja, ali i većinu od preostalih osam kola Premier lige.Osim Richardsa, City je ostao i bez njemačkog braniča Jeromea Boatenga koji se ozlijedio na treningu njemačke reprezentacije, a manager Roberto Mancini za nedjeljni susret protiv Sunderlanda ne može računati niti na Argentinca Pabla Zabaletu, te Bjelokošćanina Kola Tourea, pa su prvoj momčadi priključeni mladi igrači Dedryck Boyata i Wabara Reece.

LONDON

Trenutačno peti tenisač svijeta, Britanac Andy Murray raskinuo je suradnju sa svojim trenerom-savjetnikom, bivšim drugim igračem svijeta Španjolcem Alexom Corretjom.

Murray je povremeno surađivao s Corretjom od 2008. godine.

"U posljednje sam tri godine imao uistinu dobar odnos s Alexom. Mnogo sam naučio i želio bih mu zahvaliti na predanom radu, entuzijazmu i podršci", objavio je Murray.

Murray je na oba velika ATP turnira održana ovoga mjeseca u SAD-u, u Indian Wellsu i Miamiju, gubio u svom prvom nastupu i to od kvalifikanata Donalda Younga i Alexa Bogomolova.

GLASGOW

Uprava Arsenala, na čijem se stadionu Emirates u nedjelju održala utakmica Škotske i Brazila (0:2), oglasila se priopćenjem u kojem se navodi da je za rasistički ispad na utakmici odgovoran njemački turist. Navodno je njemački turist priznao da je na teren bacio bananu u trenutku kada je brazilski nogometaš Neymar izvodio jedanaesterac, a maloljetnik iz Njemačke je sjedio na dijelu tribina na kojem su bile pristalice Brazila. Londonska policija je priopćila kako neće poduzimati nikakve sankcije prema izgredniku, a potvrdila je i da na utakmici nije bilo rasističkoga ponašanja gledatelja, iako se Neymar žalio da su ga provocirali tijekom cijele utakmice. Engleski tisak tvrdi da se radi o nesporazumu jer su Neymaru zviždali zbog simuliranja ozljede što navijači u Engleskoj iznimno mrze.

PRAG

U dvoboju 1. kvalifikacijske skupine EURA 2012 nogometaši Češke svladali su u Češkim Budejovicama Liechtenstein s 2:0 pogocima Milana Baroša (3) i Michala Kadleca (70).

Česi su bez problema došli do bodova protiv nejakog protivnika, te su se učvrstili na drugom mjestu skupine s 9 bodova, tri manje od vodeće Španjolske koja večeras gostuje kod Litve.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙