FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 16. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Košarkaši Zagreba slavili su u dvoboju posljednjeg, 26.kola kola regionalne NLB lige u svojoj dvorani nad beogradskom Zvezdom s 107:85 (60:42). Zagrebaši su tako natjecanje okončali s uvjerljivom pobjedom, koja im ipak nije donijela plasman na završni turnir u Ljubljani. Centri Luka Žorić (24, 9 skokova) i Mario Kasun (21, 10 skokova) bili su najučinkovitiji kod Zagreba, dok je Zvezdu predvodio Marsh s 19 ubačaja. Zagreb regularni dio sezone NLB lige završava s omjerom od 15 pobjeda i 11 poraza, kao i četvrtoplasirana Budućnost, ali s lošijim međusobnim skorom od Crnogoraca. Zadar je porazom kod Širokog 80:74 (37:40) završio najgoru sezonu u povijesti jer je jedini hrvatski osvajač ove lige zauzeo posljednje mjesto s omjerom 7:19 i ispao. Kod Zadrana su najviše koševa dali Brown (21) i Car (14), dok je Široki ka pobjedi odveo Morović (19). Na završnom turniru igrat će Partizan, Krka, Olimpija i Budućnost.

BEOGRAD

Hrvatski trener na klupi Crvene zvezde doživio je danas i prvi poraz nakon što je u prvoj polufinalnoj utakmici srpskog kupa Partizan na svom stadionu slavio s 2:0. Oba pogotka postigao je Prince Taego (4, 49) iz Gane , a uzvratna utakmica igra se 6. travnja na stadionu Zvezde. Iako na najvećem derbiju Srbije nije bilo težih izgreda, bilo je verbalnih uvreda upućenih poglavito Prosinečkom, dok su pristalice Partizana igrače Zvezde nazivali i "ustašama".

LONDON

Engleski nogometni savez (FA) odredio je čak pet utakmica zabrane vođe ja momčadi treneru Manchester Uniteda Sir Alexu Fergusonu zbog komeniranja suđenja nakon poraza od Chelsea ovog mjeseca. Ferguson je globljen i s oko 50.000 dolara jer je za suca Martina Atkinsona kazao da znao da će njegova momčad biti zakinuta čim je saznao tko sudi. Kaznu od pet takmica FA obrazlaže i činjenicom da ergusonu to nije prvi puta da komentira suce, a zbog toga je već odradio i dvije utakmice suspenzije 2009. Kazna teče od 22. ožujka, pa Ferguson neće United voditi niti u utakmici FA kupa protiv Manchester Citya na Wembleyu, kao ni 1. svibnja protiv Arsenala u prvenstvu. Ferguson se može žaliti na presudu.

MOSKVA

Bivši crnogorski nogometni reprezentativac Nikola Nikezić (29) potužio se FIFA-i i UEFA-i kako je bio prisiljen raskinuti ugovor s ruskim prvoligašem Kubanom iz Krasnodara i to pod prijetnjom oružja.

"Bojao sam se za svoj život. Odveli su me u sobu gdje su me dočekala dvojica vrlo snažnih momaka. Nakon što sam odbio potpisati raskid ugovora, jedan me je udario, dok je drugi skinuo sako i pokazao mi da nosi dva pištolja. Zatim sam dobio još batina. Jako sam se uplašio i pristao sam potpisati sve što su tražili od mene", rekao je Nikezić po povratku u Crnu Goru.

"U ožujku prošle godine potpisao sam ugovor na dvije godine, te sam lani pomogao klubu da izbori nastup u prvoj ligi. No, ove godine mi je rečeno kako više nisam potreban i ponuđen mi je raskid ugovora što sam odbio", dodao je crnogorski igrač.

Iz Kubana, koji je prošle godine izborio ulazak u prvu ligu, odlučno odbacuju sve Nikezićeve optužbe.

Nikezić je dodao kako je pisao predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i prvom čovjeku UEFA-e Michelu Platiniju, te ih zamolio za pomoć.

"Trenutačno tražimo potvrdu bilo kakve službene korespodencije s igračem Nikolom Nikezićem", izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Iz Ruskog nogometnog saveza najavili su istragu vezanu za ovaj slučaj, a generalni direktor Kubana Suren Mkrtjčan najavio je potpunu suradnju.

"Surađivat ćemo i s Ruskim savezom i s FIFA-om i UEFA-om, a sve u cilju kako bismo utvrdili istinu. Također, poduzet ćemo sve pravne korake kako bismo se zaštitili od ovakve klevete", rekao je Mkrtčjan.

LENZERHEIDE

Amerikanka Julia Mancuso pobjednica je spusta skijašica na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu, ona je slavila s vremenom od 1:27.50 minuta, 81 stotinku zaostala je drugoplasirana Švicarka Lara Gut, a 1.15 sekundi treća Austrijanka Elisabeth Goergl.

Mali Kristalni globus za najbolju spustašicu još ranije je osigurala Amerikanka Lindsey Vonn koja je četvrtim mjestom u Lenzerheideu preuzela vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, tri utrke prije kraja ima 27 bodova više od Njemice Marije Riesch, koja je u sriejdu utrku završila na 17. mjestu, te je ostala bez bodova.

Do kraja sezone ostali su još superveleslalom u četvrtak, slalom u petak i veleslalom u subotu.

BARCELONA

Operacija tumora u jetri lijevog braniča španjolskog nogometnog prvaka Barcelone i francuskog reprezentativca Erica Abidala (31) pomaknuta je za jedan dan unaprijed, te će biti obavljena u četvrtak, objavio je njegov klub.

Iz Barcelone nisu objavili nikakve dodatne informacije, zatražili su da se poštuje igračeva privatnost, pa tako nije poznato o kakvoj vrsti tumora se radi kod Abidala niti koliko dugo će Francuz izbivati s travnjaka.

Abidal je još u nedjelju odigrao čitavu utakmicu za Barcelonu na gostovanju kod Seville u 28. kolu Primere.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙