FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na današnjoj je konferenciji za novinare bio optimistički raspoložen glede plasmana naše reprezentacije na Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

"Nema razloga za paniku jer je pred nama još pet utakmica u skupini, a ja sam siguran da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo iako će nas do kraja kvalifikacija čekati utakmice koje će više podjećati na onu iz Tbilisija, nego na sinoćnju iz Pariza u kojoj se protivnik, kao i mi, želio nadigravati i igrati napadački", kazao je Bilić.

Po njegovim riječima u proteklih deset dana, koliko je reprezentacija bila na okupu, sve je bilo gotovo idealno osim 90 minuta utakmice u Tbilisiju u kojoj su podbacili svi, a ne samo napadači.

"Nažalost, protiv Gruzije smo imali izuzetno loš dan koji nam se nije smio dogoditi, ali eto dogodila nam se utakmica u kojoj nismo uputili ni tri udarca prema protivničkom golu. Nemam što kriti, razočaran sam kao i svi moji igrači. Već sinoć u Saint-Denisu smo pokazali pravo lice hrvatske reprezentacije i uvjeren sam da ćemo takve igre pokazati do kraja kvalifikacija", zaključio je Bilić.

Što se tiče ozlijeđenih igrača, Bilić smatra da je ozljeda Danijela Pranjića najteža jer je ozlijedio skočni zglob, ali neke dugoročne prognoze moći će se dati tek nakon što ga pregledaju klupski liječnici u Muenchenu.

"Ivan Strinić osjetio je bol u listu, a Vedran Runje je dobio jak udarac i s njima ne bi trebalo biti većih problema, kao niti sa Srnom koji je osjetio zatezanje u nozi, pa će i on danas u Donecku obaviti detaljnije preglede", rekao je Bilić.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je da HNS nema represivnog aparata koji bi suzbio neprimjereno ponašanje navijača, ali je još jednom podsjetio na opomenu UEFA-e da je Hrvatska pod posebnom lupom što se tiče ponašanja navijača kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima. Srebrić je rekao da će prva naredna utakmica naše reprezentacije protiv Gruzije, koja će se igrati 4. lipnja u Splitu, biti gotovo odlučujuća za naš odlazak na EURO.

"Baš mi je drago da je Split dobio domaćinstvo jedne takve utakmice, a iz iskustva znam da će ona za konačni plasman u našoj skupini biti značajnija od utakmice Grčka - Hrvatska", zaključio je Srebrić i podsjetio da je Slaven Bilić u Gruziji po 50. vodio hrvatsku izabranu vrstu i da ima impresivan skor od 35 pobjeda i 10 neodlučenih ishoda uz pet poraza.

MANCHESTER - Direktor EURA 2012. koji će se održati u Poljskoj i Ukrajini, Martin Kallen u srijedu je oštro kritizirao Poljake, jedne od sudomaćina natjecanja, zbog problema s huliganizmom navijača, a povod su bili navijački neredi tijekom prijateljske utakmice između Litve i Poljske u Kaunasu prošloga petka. Tijekom svog boravka u Litvi poljski huligani sukobili su se s tamošnjom policijom na stadionu, ali i izvan njega bacavši prema policiji kamenje, boce i zapaljene baklje, pa je policija morala odgovoriti uporabom suzavca i policijskih pasa.

"Svi u organizaciji smo zabrinuti zbog huliganizma u Poljskoj, ali znam da je i poljska vlada isto tako zabrinuta, te ima u planu donošenje novih zakona kako bi se suzbilo navijačko nasilje kako bi spriječila manjinu da upropasti veselje većini. U Poljskoj znaju da imaju veliki problem zbog svog imidža jer se huligani pojave na svakoj utakmici", rekao je Kallen.

Kallen, kojemu je EURO 2012. peto takvo natjecanje za koje je zadužen, izjavio je kako u Poljskoj gotovo na svakoj prvenstvenoj utakmici izbiju navijački neredi, te da se u dosadašnjoj karijeri nikada nije našao pred tolikim poteškoćama kao prilikom organizacije EURA u Poljskoj i Ukrajini.

Prvi čovjek poljskog dijela organizacije EURA Marcin Herra najavio je politiku nulte tolerancije prema huliganima, te je izrazio uvjerenje kako će samo natjecanje ostaviti trajan pozitivni dojam kako za Poljsku, tako i za Ukrajinu.

"Imamo novi zakon koji nam omogućava da se mnogo uspješnije borimo protiv huligana. Nećemo dozvoliti da 500 ljudi upropasti događaj za milijun drugih", odlučan je Herra.

Novi će zakon omogućiti policiji brže uhićivanje i procesuiranje mogućih izgrednika, a uspostavit će se i baza podataka za kupovinu karata kako bi se potencijalne izgrednike onemogućilo da nabave karte.

"Radi se o sličnom rješenju problema kakav je primjenjen i u Njemačkoj prije SP-a 2006.", dodao je Herra.

KRVAVEC - Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim pobijedio je na dvijema utrkama superveleslaloma na Krvavcu, te tako ostvario nove FIS bodove koji će mu omogućiti bolji startni broj u utrkama Svjetskog kupa sljedeće sezone. Zrnčić-Dim je pobijedio u utrci slovenskog nacionalnog prvenstva ispred domaćeg vozača Andreja Jermana, te u jednoj FIS utrci.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙