FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 20. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatski borac Mirko Filipović (38) doživio je poraz od Amerikanca Brendana Schauba u prvoj borbi večeri 128. UFC spektakla u Newarku. Osam godina mlađi Amerikanac nokautirao je "Cro Copa" u trećoj rundi. U prve dvije runde Filipović se dobro držao i opasno je prijetio svom suparniku. No u trećoj rundi je bivši igrač američkog nogometa sa sveučilišta Colorado oborio hrvatskog borca, a potom ga na tlu još jednom udario nakon čega je sudac prekinuo borbu. Tijekom borbe Schaub je uputio 22 udarca, dok je Filipović 12 puta udario Amerikanca. Bio je to peti Filipovićev poraz u devet borbi odrađenih u UFC-u, te drugi uzastopni nakon što je prošle godine izgubio od Franka Mira.

INDIAN WELLS - U finalu ATP teniskog turnira iz Masters serije u Indian Wellsu igrat će Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković. Nadal je u polufinalu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra 6-4, 6-4, dok je Đoković slavio protiv Švicarca Rogera Federera 6-3, 3-6, 6-2. Đoković je ove godine već treći put uzastopce porazio bivšeg najboljeg tenisača svijeta. Prvo ga je dobio u polufinalu Australian Opena, pa u finalu Dubaija, a sada i u polufinalu Indian Wellsa. Ovom pobjedom Đoković je dostigao Federera na ATP ljestvici i od ponedjeljka će ponovo biti drugi tenisač svijeta iza Nadala. Ukupno gledano Federer je još uvijek bolji u međusobnim susretima. Od 21 meča dobio je 13. Bila je to ujedno i 19. uzastopna pobjeda Đokovića, koji je bez poraza od finala Davis Cupa u prosincu prošle godine čime je popravio osobni rekord. Đoković je n ATP Touru nanizao 17 pobjeda čime se izjednačio s Amerikancem Peteom Samprasom koji je 1997. godine također spojio 17 pobjeda. Federer je prije pet godina uspio nanizati 16 pobjeda. Njegov protivnik u finalu bit će prvi tenisač svijeta koji je na putu do finala izgubio samo jedan set i to od našeg Ive Karlovića. Nadal i Đoković do sada su igrali 23 puta, a Španjolac je slavio 16 puta.

MADRID - U jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Real Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Atletico Madrid 2:1, no slavlje 'Kraljevskog kluba' je pokvarila vijest o ozlijedi Cristiana Ronalda. Portugalac je u 72. minuti obnovio ozljedu mišića zbog koje je ovoga mjeseca već pauzirao deset dana. Za sada nije poznato koliko je ozljeda teška niti koliko će Ronaldo pauzirati. Sve će biti jasnije nakon pregleda u ponedjeljak," poručio je Jose Mourinho. Golove za Real postigli su Karim Benzema (11) i Mesut Özil (32), dok je strijelac za domaćine bio Sergio Agüero (86). Na ljestvici i dalje vodi Barcelona sa 78 bodova, pet više od Reala na drugom mjestu.

KOLN - Ukrajinski boksač Vitalij Kličko (39) obranio je naslov svjetskog prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je Kubanac Odlanier Solis (30) predao meč u prvoj rundi zbog ozljede koljena. Više od 19.000 gledatelja u Lanxess Areni u Kölnu očekivalo je boksački spektakl, međutim napustili su dvoranu razočarani. Kubanac se pet sekundi prije isteka prve runde okliznuo i pao, a potom zbog problema s koljenom predao meč. Bila je to Kličkova 42. pobjeda u 44 borbe, te 14. borba za naslov svjetskog prvaka. Za Solisa, olimpijskog pobjednika iz Atene i trostrukog svjetskog amaterskog prvaka, bio je to prvi poraz nakon 17 profesionalnih borbi i 17 pobjeda.

NEW YORK - Vodeće momčadi Zapadne i Istočne konferencije NBA lige San Antonio i Boston ostvarile su nove pobjede. Spursi su u svom AT&T Centru pobijedili Charlotte 109:88, dok je Boston na gostovanju slavio protiv New Orleansa 89:85. Spursi su i bez Tima Duncana stigli do 56. pobjede sezone. Centar San Antonia je propustio prvu utakmicu ove sezone, ali ne zbog ozljede, već je dobio dan odmora. "Nije mi jasno zašto se Tim nije pojavio na poslu. Nema nikakve isprike za njegov izostanak," kazao je sa smiješkom na licu Tony Parker koji je ubacio devet koševa uz devet asistencija. Duncan je večer ranije protiv Dallasa zabio 22 koša, pa je Gregg Popovich procijenio kako je pametnije da se odmori. "Uskoro kreće doigravanje i želio sam Timu pružiti malo odmora. Nema potreba forsirati ga dvije večeri uzastopce," smatra Popovich.

Izostanak Duncana iskoristio je Steve Novak ubacivši 19 koševa uz 4 skoka, Gary Neal je dodao 15 koševa, a Manu Ginobili 11 koševa, pet skokova i šest asistencija. U gostujućim redovima istakli su se Gerald Henderson sa 19 i Boris Diaw sa 16 koševa. Bio je to deveti poraz Bobcatsa u zadnjih 11 susreta.

LONDON - Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello vratio je kapetansku traku Johnu Terryju godinu dana nakon što je zbog preljuba ostao bez nje. Branič Chelsea je kapetansku traku izgubio prošle godine kada je otkrivena njegova ljubavna avantura s djevojkom bivšeg suigrača Waynea Bridgea. Terry je prevario suprugu Toni s kojom ima dvoje djece, a nakon što je cijeli skandal izbio u javnost Bridge se oprostio od reprezentacije jer nije želio dijeliti svlačionicu s Terryjem.

"Terry je bio dovoljno kažnjen. Prošla je godina dana i vjerujem kako je izvukao pouku," kazao je Capello, te dodao: "Terry je rođeni vođa, ali i vođe ponekad čine pogreške."

U proteklih godinu dana kapetansku traku "Gordog Albiona" nosili su Rio Ferdinand, Frank Lampard, Gareth Barry, Ashley Cole i Steven Gerrard. Capellovo pomilovanje Terryja svi su mirno prihvatili izuzev Ferdinanda koji se teško miri gubitkom velike časti. Capello je pokušao razgovarati s braničem Manchester Uniteda, no Ferdinand je odbio sastanak.

"Pokušao sam se sastati s njim, ali on je to odbio. Ne želim ovako osjetljive stvari rješavati preko telefona," poručio je engleski strateg.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙