FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 12. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

SEVILLA - Napadač brazilske nogometne reprezentacije Luis Fabiano (30) napustio je Sevillu i za 7.6 milijuna eura je preselio u redove brazilskog prvoligaša Sao Paula. Fabianov povratak u domovinu predstavlja iznenađenje jer su za njegove usluge bili zainteresirani vodeći europski klubovi Manchester United, Milan, Inter, Juventus, Tottenham, Marseille i Porto..."Novac nije najvažniji u životu. Želio sam ponovo odjenuti dres kluba kojem dugujem sve što sam ostvario u nogometnoj karijeri," kazao je brazilski napadač. Fabiano se vraća u klub čiji je dres nosio od 2001. do 2004. godine i u kojem je postigao 118 golova postavši četvrti strijelac u povijesti kluba. Brazilac je za Sevillu igrao od 2005. godine i s andaluzijskim klubom je osvojio dva puta Kup Uefa (2006, 2007), Kup Kralja (2007, 2010), europski Superkup (2006) i španjolski Superkup (2007). Tijekom karijere igrao je i za Ponte Pretu, Rennes i Porto. Za brazilsku reprezentaciju je odigrao 43 susreta i zabio 28 golova.

SPINDLERUV MLYN - Hrvatska skijašica Ana Jelušić zauzela je 22. mjesto u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u češkom Spindleruv Mlynu. Ana je stazu prošla za 52.34 sekunde zaostavši za vodećom Austrijankom Marlies Schild 2.32 sekunde. Drugo vrijeme prve vožnje ostvarila je Austrijanka Kathrin Zettel sa 18 stotinki sekunde zaostatka, dok je treća bila Šveđanka Maria Pietilae-Holmner (+0.66).

NEW YORK - Na programu NBA lige sinoć je bilo devet susreta i u svih devet slavile su domaće momčadi. San Antonio je u svom AT&T Centru pobijedio Sacramento 108:103 i tako potvrdio prvu poziciju u Zapadnoj konferenciji, dok se situacija na Istoku posve zakomplicirala. Boston je upisao novi poraz, ovoga puta u Philadelphiji, što je iskoristio Chicago i pobjedom protiv Atlante stigao na korak do prve pozicije na Istoku. San Antonio je rutinski odradio posao protiv Sacramenta (108:103), a pažnju gledatelja više od same utakmice izazvao je šišmiš koji je uletio u dvoranu, baš kao i prošle godine za vrijeme ogleda ovih dviju momčadi. Tada je intervenirao Manu Ginobili i zaradio osudu društva za zaštitu životinja. Ovoga puta je samo promatrao. "Nema šanse da dva puta načinim istu grešku. Ovoga puta se nisam petljao već sam mirovao," kazao je Argentinac. Nažalost, po goste Ginobili nije 'mirovao' i za vrijeme utakmice. Sa 24 koša i 7 asistencija bio je ponajbolji igrač u domaćim redovima. Tony Parker je ubacio 27 koševa uz 6 asistencija, dok je Tim Duncan dodao 15 koševa i 10 skokova. Kingse su predvodili Jermaine Taylor i Omri Casspi sa po 16 koševa.

INDIAN WELLS - Hrvatski tenisač Marin Čilić doznao je ime suparnika s kojim će odmjeriti snage u drugom kolu ATP teniskog turnira iz Masters serije u Indian Wellsu. Bit će to Francuz Florent Serra koji je u prvom kolu pobijedio Rusa Tejmuraza Gabašvilia 6-4, 6-7 (1), 7-6 (4). Čilić je kao i svi nositelji na ovom turniru u prvom kolu bio slobodan. Protiv Serre je igrao samo jednom i to 2009. godine u Zagrebu i slavio je 6:2, 7:5. Francuz je trenutačno 75. tenisač svijeta, a ove godine je dobio šest od 11 mečeva.

RENNES - U prvom susret 27. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je na gostovanju pobijedio Rennes 2:0 i posve se približio vrhu ljestvice. Golove za OM postigli su Remy (23) i Lucho Gonzales (80). Na ljestvici vodi Lille sa 49 koliko ima i Rennes, no Lille ima utakmicu manje. Marseille je treći sa 48 bodova, Lyon ima 45, a PSG 44 boda.

BRESCIA - U prvom susretu 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju kod jednog od najvećih kandidata za ispadanje iz lige, Brescie odigrao 1:1 i tako propustio priliku približiti se vodećem Milanu na svega dva boda zaostatka. Aktualni europski i talijanski prvak na koncu je imao i mnogo sreće, jer je Andrea Caracciolo u 90. minuti promašio jedanaesterac za pobjedu domaćina. Inter je poveo golom Samuela Eto'oa u 18. minuti, a Brescia je izjednačila u 84. minuti golom Andrea Caracciola. U 89. minuti Inter je ostao bez Cordobe koji je skrivio kazneni udarac i zaradio crveni karton, no Caracciolo je bio neprecizan. Tri minuta kasnije Caracciolo je dobio crveni karton i od junaka postao tragičar. Milan ima 61 bod, Inter 57, a Napoli je treći sa 53 boda. Brescia je na 19. mjestu sa 26 bodova, dva manje od zone spasa. Manje bodova ima tek posljednji Bari tek 16.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙