FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U susretu 25. kola regionalne košarkaške NLB lige Zagreb Croatia osiguranje je na gostovanju u Češkoj izgubio od Nymburka 74:83 i tako pokvario izglede za plasman na "Final Four". Zagreb bi pobjedom protiv češkog sastava izborio plasmanu na završni turnir, no porazom je kolo prije kraja regularnog dijela sezone vratio u život Budućnost. "Mravi" su na početku posljednje četvrtine imali devet koševa viška (62:53), no domaćin je serijom 17:2 preokrenuo rezultat i stigao do pobjede. Zagrebov plasman među prve četiri momčadi sada ovisi i o subotnjem zagrebačkom ogledu Cibone i Budućnosti. "Vukovi" bi pobjedom pomogli gradskom suparniku, dok bi trijumf crnogorskog sastava odluku odgodio za zadnje kolo kada se sastaju Zagreb i Crvena zvezda, te Budućnost - Nymburk. Najefikasniji igrači u češkim redovima bili su Pavel Slezak sa 23, Afik Nissim sa 16, te Chester Simmons sa 13 koševa, dok su Zagreb predvodili Luka Žorić sa 16, Mario Kasun sa 12, te Damir Mulaomerović i Alex Renfroe sa po 11 koševa. Na ljestvici vodi Krka (17-7) ispred Partizana (16-8) i Union Olimpije (16-8). Zagreb CO je četvrti (14-11), a Budućnost peta (13-11).

ZAGREB - U prvi susretima 21. kola Prve HNL Inter je na stadionu Maksimir pobijedio Lokomotivu 4:2 (2:1), dok je Zagreb u Kranjčevićevoj slavio protiv Zadra 1:0. Golove za Inter postigli su Trajkovski (12), Kramarić (31), Budimir (90) i Blažević (90+3), dok su strijelci za 'lokose' bili Sopić (19) i Bule (90+2). U susretu između Zagreba i Zadra odlučio je pogodak Krstanovića iz jedanaesterca u 51. minuti. Dvije minuta ranije Zadranima je isključen Ježina.

PARIZ - Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzeo je 33. mjesto u šestoj etapi biciklističke utrke Pariz - Nica čime je pokvario plasman u ukupnom poretku i sada se nalazi na 17. mjestu nakon što je jučer bio peti. Kišerlovski, koji nastupa za Astanu, je 27 kilometara dugačku dionicu od Rognesa do Aix-en-Provencea prošao sa 2.30 minute zaostatka za etapnim pobjednikom Nijemcem Tonyjem Martinom. Drugu poziciju sa 20 sekundi zaostatak osvojio je Britanac Bradley Wiggins, dok je treći Australac Richie Porte sa 29 sekundi zaostatka. U ukupnom poretku vodi Martin ispred Klodena (+0.36) i Wigginsa (+0:39). Kišerlovski na 17. mjestu ima 2:31 minutu zaostatka.

BERLIN - Nakon što na koncu ove sezone napusti kormilo Bayerna Nizozemac Louis van Gaal (59) planira uzeti godinu dana odmora.

Premda se nagađalo da bi se nakon Bayerna mogao vratiti u domovinu i preuzeti neki od nizozemskih klubova, Van Gaal se prvo želi dobro odmoriti. "Iduće sezone nemam namjeru voditi niti jedan klub ili reprezentaciju. Želim se odmoriti," poručio je nizozemski stručnjak koji je na klupi bavarskog sastava od srpnja 2009. godine. Već u prvoj sezoni je osvoji tri trofeja - njemačko prvenstvo, kup i Superkup, te stigao do finala Lige prvaka. No ove sezone su zaredali problemi. Bayern je u Bundesligi peti sa 19 bodova zaostatka za Borussiom Dortmund, ispali su iz nacionalnog Kupa i za spas sezone je ostala tek Liga prvaka. "Bayern je vrhunski klub i užitak je u njemu raditi, bez obzira na probleme koje trenutačno imamo. Pomalo sam tužan što na kraju sezone odlazim," dodao je Van Gaal koji je prije dolaska u Munchen vodio Barcelonu, Ajax, AZ i nizozemsku reprezentaciju.

ŠPINDLERUV MLIN - Nijemica Viktoria Rebensburg pobijedila je u današnjem veleslalomu za Svjetski kup u Špindleruvom Mlinu. Drugo mjesto pripalo je Talijanki Denise Karbon (+1,26), a treća je bila Amerikanka Lindsey Vonn (+1,45). Vodeća skijašica Svjetskog kupa Nijemica Maria Riesch bila je tek 29. Hrvatska predstavnica Ana Jelušić, koja je imala startni broj 48, nije završila prvu utrku.

KVITFJELL - Švicarac Beat Feuz pobijedio je na današnjem spustu u Kvitfjellu, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio 24. mjesto (+1,50), te je zadržao uvjerljivu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Drugo mjesto pripalo je Kanađaninu Eriku Guayju (+0,05), a treći je bio Austrijanac Michael Walchhofer (+0,11). Što se tiče Kostelićevih konkurenata u borbi za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Švicarca Didiera Cuchea i Norvežanina Aksela Lunda Svindala, bolji je nastup ostvario Cuche, koji je završio na 5. poziciji (+0,24), dok je Svindal bio lošiji od Kostelića. Norveški skijaš je osvojio tek 28. mjesto (+1,66). Kostelić vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1314 bodova, a slijedi ga Cuche sa 544 boda zaostatka, dok Svindal zaostaje 589 bodova. Do kraja Svjetskog kupa ostalo je još samo šest utrka. No, budući da Svindal i Cuche ne mogu računati na bodove u slalomu, to praktično znači da je najbolji hrvatski skijaš osigurao veliki kristalni globus. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim, koji je imao startni broj 42, ostvario je 36. vrijeme (+2,01). U subotu u Kvitfjellu skijaši ponovno voze spust, a u nedjelju je na rasporedu super-G.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙