FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - Tottenhamov dvojac Luka Modrić i Gareth Bale najveće su želje Alexa Fergusona kad su u pitanju igračka pojačanja Manchester Uniteda u ljetnom prijelaznom roku, objavio je u petak britanski list "Daily Mail". Nakon prvenstvenih poraza od Chelseaja i Liverpoola Alex Ferguson sve više navija za dolazak Modrića, jer mu treba jedan pravi kreativac u veznom redu. Vijesti o mogućem odlasku Modrića u Manchester United posljednjih su tjedana sve učestalije, pa je tako nedavno objavljeno da je Ferguson za jednog od najboljih "playmakera" na svijetu spreman ponuditi Tottenhamu 35 milijuna funti i Michaela Carricka. Tada je predsjednik Spursa Daniel Levy izjavio da je početna cijena za Modrića 50 milijuna funti. Osim Manchester Uniteda, za Modrića se interesiraju i Chelsea te Barcelona, a nedavno se je u utrku uključio i europski prvak milanski Inter, koji je uz novčanu odštetu spreman punuditi i napadača Gorana Pandeva. Modrić je došao u Tottenham iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2008., a vrijednost transfera bila je 16,5 milijuna funti. Prošle godine najbolji hrvatski nogometaš potpisao je novi šestogodišnji ugovor sa Spursima, koji ga veže uz londonski klub do ljeta 2016.

INDIAN WELLS - Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobjedom je otvorio nastup na ATP teniskom turniru iz Masters serije koji se za nagradni fond od 3.64 milijuna dolara igra u Indian Wellsu. U dvoboju prvog kola Karlović je pobijedio Australca hrvatskih korijena Marinka Matosevica 7:6 (2), 6:7 (3), 6:2. Karlović je do pobjede protiv 131. tenisača svijeta, koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije, stigao nakon dva sata i osam minuta igre. Bila je to prva Karlovićeva pobjeda nakon četiri uzastopna poraza. Posljednju pobjedu je ostvario sredinom veljače u prvom kolu turnira u San Joseu protiv Amerikanca Ryana Sweetinga. Idući Karlovićev suparnik je šesti nositelj Španjolac David Ferrer koji je bio slobodan na startu. Karlović je protiv šestog tenisača svijeta do sada igrao dva puta i oba puta je izgubio bez osvojenog seta - prošle godine u Tokiju, a 2007. u Miamiju. U Indian Wellsu nastupaju još dvojica hrvatskih tenisača. Ivan Ljubičić brani naslov pobjednika i slobodan je u prvom kolu. U drugom kolu ga očekuje Juan Martin Del Potro. Igrali su jednom i slavio je Ljubo 2009. u Monacu. Marin Čilić je također slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će igrati protiv pobjednika susreta između Serre i Gabašvilija.

ŠPINDLERUV MLIN - Nijemica Viktoria Rebensburg vodi nakon prve vožnje današnjeg veleslaloma za Svjetski kup u Špindleruvom Mlinu, a hrvatska skijašica Ana Jelušić, koja je imala startni broj 48, nije završila utrku. Drugo mjesto drži Talijanka Federica Brignone (+0,32), a treća je njena sunarodnjakinja Manuela Moelgg (+0,59). Slovenka Tina Maze nalazi se na četvrtoj poziciji (+0,64). Druga vožnja na rasporedu je u 13.00 sati.

CIUDAD REAL - U susretu trećeg kola skupine 2 kvalifikacija za Europskog rukometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je sinoć u Ciudad Realu pobijedila Španjolsku 26:24 (8:9) i preuzela vodstvo u skupini s maksimalnih 6 bodova. Ovom pobjedom Hrvatska je načinila veliki korak prema završnici europskog prvenstva u Srbiji, a trijumfom protiv Španjolske u nedjelju u Splitu, praktički bi i osigurala plasman na EP. Premda su Španjolci, brončani sa posljednjeg SP-a, bili veliki favorit, hrvatski rukometaši su vrlo zrelom igrom, posebice u drugom poluvremenu, došli do važnih bodova. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Duvnjak sa 6, Čupić sa pet, Bićanić i Štrlek sa po četiri, dok je Balić dodao tri gola. Šego je na vratima sakupio 11 obrana. Španjolske redove predvodili su Guardiola i Parrondo sa po pet golova. U idućem kolu Hrvatsku ponovo očekuje utakmica protiv Španjolske, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u Splitu.

REZULTATI:

Španjolska - HRVATSKA 24:26

Litva - Rumunjska 24:23

LJESTVICA:

1. HRVATSKA 3 3 0 0 81:65 6

2. Španjolska 3 2 0 1 92:63 4

3. Litva 3 1 0 2 60:77 2

4. Rumunjska 3 0 0 3 65:93 0

ZAGREB - Rezultati prvih susreta osmine finala Europske nogometne lige:

Ajax - Spartak Moskva 0:1 (Alex 57)

Twente - Zenit St. Peterburg 3:0 (De Jong 25, 90+2, Landzaat 56)

Benfica - PSG 2:1 (Pereira 42, Jara 82 / Luyindula 15)

Dinamo Kijev - Manchester City 2:0 (Ševčenko 25, Gusev 76)

Bayer Leverkusen - Villarreal 2:3 (Kadlec 33, Castro 72/Rossi 42, Nilmar 70, 90+4)

PSV Eindhoven - Glasgow Rangers 0:0

Sporting Braga - Liverpool 1:0 (Alan 18-11m)

CSKA Moskva - Porto 0:1 (Guarin 70)

Uzvratne utakmice na rasporedu su 17. ožujka

MIAMI - Po drugi put ove sezone Miami Heat je slavio protiv aktualnih NBA prvaka Los Angeles Lakersa. Na Božić su pobijedili u Los Angelesu, a sinoć u svojoj AmericanAirlines Areni sa 94:88. Miami je ovom pobjedom osigurao mjesto u doigravanju, najbrže u povijesti kluba, pridruživši se tako Bostonu, Chicagu i San Antoniu. Utakmicu je odlučio Dwane Wade koji je realizirao zadnja tri napada domaćeg sastava ubacivši ukupno 20 koševa uz pet skokova i pet asistencija. Chris Bosh je dodao 24 koša i devet skokova, dok je LeBron James upisao 19 koševa, osam skokova i devet asistencija. Lakerse je predvodio Kobe Bryant sa 24 koša, no Bryant je minutu i pol prije kraja susreta pri rezultatu 88:88 izgubio možda i ključnu loptu koju su domaćini pretvorili u brzu kontu i vodstvo 90:88.

NEW YORK - Rezultati susreta NBA lige:

Miami - LA Lakers 94:88

Dallas - NY Knicks 127:109

Phoenix - Denver 97:116

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙