FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana međunarodna konferencija u sklopu izložbe ASDA

Autor: vkrb
SPLIT, 30. ožujka 2011. (Hina) - U sklopu izložbe ASDA-2011 u splitskoj je Spaladium Areni u srijedu, 30. ožujka, održana međunarodna konferencija "Izgradnja modernih obrambenih mogućnosti – prekogranična suradnja, objedinjavanja i dijeljenje resursa".

U sklopu konferencije održana su dva panela. Prvi panel "Regionalna suradnja, multinacionalna rješenja – fokus na središnju Europu i Jadran" vodio je državni tajnik Pjer Šimunović, a bilo je riječi o tome kako obrambeni sektor država srednje Europe i Jadrana može potaknuti učinkovitiju suradnju i tako ojačati nacionalne industrijske kapacitete, potaknuti gospodarski razvoj, pojačati integraciju u NATO i EU te osigurati potrebne obrambene mogućnosti svojim oružanim snagama".

Drugi panel "Obrambena industrija i globalni gospodarski, sigurnosni i tehnološki izazovi" vodio je državni tajnik Mate Raboteg, a bilo je riječi o gospodarskim, financijskim i sigurnosnim čimbenicima i njihovim utjecajima te o prijetnjama općem sektoru i nacionalnim obrambenim sektorima te industriji, priopćeno je iz MORH-a.

(Hina) xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙