FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović posjetio sajam vojne opreme i naoružanja

Autor: pgas
SPLIT, 30. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je posjetio sajam vojne opreme naoružanja “Jadranska vojna zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA” , koji se u splitskoj Spaladium areni održava od 29. do 31. ožujka, te je ocijenio kako je sajam iznimno važan događaj i za hrvatsko gospodarstvo.

"Sajam je vrijedan i iznimno važan događaj ne samo za našu vojsku i ugled naše zemlje, nego i za naše gospodarstvo", istaknuo je Josipović. Po njegovim riječima ovaj sajam je prilika da naša industrija ponudi "svoje očito uspješne proizvode".

"Na sajmu sam na nekoliko štandova vidio proizvode koji su se dobro plasirali ne samo u regiji, nego praktično u cijelom svijetu", kazao je predsjednik Josipović, dodavši kako ovaj sajam ocjenjuje "iznimno uspješnim".

Na upit može li utjecati na nabavu vojnih zrakoplova za Oružane snage RH, Josipović je rekao kako su to "stručne odluke".

"Kao vrhovni zapovjednik imam političku ulogu, ali stručnu ulogu će iznjedriti struka - dakle načelnik Stožera i Ministarstvo obrane, a gospođa premijerka i ja kao čelnici Vijeća za obranu ćemo na temelju toga donijeti političku odluku", objasnio je Josipović. Pri tomu je rekao kako stručna odluka podrazumijeva i "odgovarajuću financijsku podlogu, jer bez toga nema ništa".

"Mi znamo da se u ovim nelakim vremenima moramo kretati u okviru onog što je moguće, potreban nam je razuman odnos između onog što je potrebno, poželjno s vojnog stajališta, i onog što možemo", kazao je Josipović.

Za vrijeme jednosatnog obilaska izložbenih prostora u pratnji predsjednika Republike bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić i državni tajnik Ministarstva obrane RH Mate Raboteg.

Josipović će tijekom današnjeg cjelodnevnog boravka u Splitu nazočiti svečanosti otvaranja Konferencije Cisco Expo, a zatim i izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Večeras će se kako je planirano, susresti i s predstavnicima udruga - organizatora Split Pride 2011. koji će se održati u lipnju.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙