FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 29. ožujka

Autor: mbuj
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 29. ožujka:

SPLIT - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će u Splitu "Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju – ASDA" (10 sati, Spaladium Arena, Splitu). Na toj međunarodnoj izložbi vojne opreme i naoružanje, koja se održava do 31. ožujka u Spaladium areni, očekuje se sudjelovanje više od 130 tvrtki iz regije i svijeta. Otvorenju će nazočiti ministar obrane Davor Božinović. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz SAD-a.

ARŽANO - U spomen na prvoga poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednica Vlade Jadranka Kosor će na mjesnom groblju u Aržanu položiti vijenac i zapaliti svijeću na njegovu grob (13 sati), a nakon toga će posjetiti obitelj Jović.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će uručenju godišnjih nagrada najuspješnijim mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2010. koje dodjeljuje Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu. Ove godine na natječaj za Godišnju nagradu Društva prijavilo se 27 pristupnika, a povjerenstvo je predložilo 12 radova mladih znanstvenika i umjetnika za dodjelu nagrada za 2010. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (16 sati, Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, Hebrangova 17).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će promociji "Bijele knjige - Kronike prijetnji i napada na novinare 1990.-2011." Bijela knjiga je publikacija Zbora istraživačkih novinara HND-a u kojoj je obrađeno 70 slučajeva prijetnji smrću, sustavnog zastrašivanja i fizičkih napada na novinare kroz proteklih dvadeset godina (17,30 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs otvorit će Nacionalnu konferenciju o povezivanju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s Europskim kvalifikacijskim okvirom i Kvalifikacijskim okvirom Europskog prostora visokog obrazovanja (9 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Sjednica Gradske skupštine grada Zagreba. Na sjednici će gradski zastupnici raspravljati o propustima u naplati potraživanja Grada Zagreba, o prijedlogu izmjena u organizaciji i načinu naplate parkiranja po kojima se ne bi ograničavao broj povlaštenih parkirnih karata koje izdaje gradonačelnik Milan Bandić, kojih sad može izdati najviše 400. Na predloženom dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog zaključka o kupnji nekretnina za izgradnju nove Branimirove ulice između Zavrtnice i Heinzelove (9 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Marina Srakića, održat će se od 29. do 31. listopada u novoj zgradi HBK (10 sati, Ksaverska cesta 12). Početak zasjedanja otvoren je za medije.

ZAGREB - Okrugli stol u povodu objave Godišnjeg izvještaja o praćenju suđenja za ratne zločine u 2010. koji su zajednički pripremili Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Euromelanoma Dana u Hrvatskoj koji će se pod sloganom S.O.S. - Spasite vašu kožu od sunca, održati 12. travnja. Na konferenciji će biti predsjednica Hrvatskog dermatološkog društva Mirna Šitum i drugi (11 sati, restoran Lido na Jarunu).

ZAGREB - Akcija nagrađivanja najboljih i najsvestranijih Top studenata, deseta po redu, počet će svečanim potpisivanjem ugovora između partnera Top stipendije (11 sati, Zlatna dvorana Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10).

ZAGREB - Na tribini Kulturnog društva "Miroslav Šalom Freiberger" bit će predstavljena knjiga rabina Jacoba Neusnera "Rabin razgovara s Isusom". O toj knjizi, koju je papa Benedikt XVI ocijenio "najvažnijom knjigom za židovsko - kršćanski dijalog u zadnjem desetljeću" govorit će bibličar prof. dr. Adalbert Rebić i rabin Židovske općine Zagreb Luciano Moše Prelević. Knjigu je objavio nakladnik "Kršćanska sadašnjost" (19 sati, auditorij Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yjn/ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙