FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 28. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

LONDON - Brazilska nogometna reprezentacija je u današnjoj prijateljskoj utakmici na stadionu Emirates u Londonu pobijedila Škotsku 2-0, a oba gola zabio je 19-godišnji Neymar (38, 77). No, utakmica je imala i ružnu stranu medalje, jer su škotski navijači gađali Neymara bananom, što se smatra rasističkim vrijeđanjem. "Nisam vidio kada je bačena banana, ali sam je kasnije primjetio na terenu. Žalosno je što se takve stvari još uvijek događaju, ali ne mislim se time zamarati, jer za mene je ovo bio dan za pamćenje", kazao Neymar, jedan od najvećih svjetskih talenata. Brazilski veznjak Lucas Leiva, koji plaću zarađuje u engleskom Liverpoolu, bio je puno oštriji od svog reprezentativnog kolege: "U današnje vrijeme više uopće ne bi trebali govoriti o rasizmu, ali nažalost u Europi ga najviše ima".

SAO PAOLO - Brazilski nogometni vratar Rogerio Ceni (38) postigao je 100-ti gol u karijeri pomogavši svom klubu Sao Paulu u pobjedi protiv Corinthiansa 2:1. Ceni je zatresao suparničku mrežu u 54. minuti iz slobodnog udarca pogodivši same 'rašlje'. Bio je to njegov 56. gol iz 'slobodnjaka' dok je 44 zabio iz jedanaesteraca. Ceni je cijelu igračku karijeru član Sao Pauloa na čijim vratima je od 1992. godine upisao 940 nastupa. Za brazilsku reprezentaciju je branio 17 puta, a kao treći brazilski vratar je sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji na kojem je "Selecao" osvojio prvo mjesto. Sa 100 postignutih golova Ceni je uvjerljivo najefikasniji vratar na svijetu. Na drugom mjestu je slavni Paragvajac José Luis Chilavert sa 62 gola, treći je Bugarin Dimitar Ivankov koji je postigao 42 gola, a zatim slijede Meksikanac Jorge Campos (38), Kolumbijac Rene Higuita (38), Peruanac Johnny Vegas Fernández (34), Nijemac Hans-Jörg Butt (32)...

NEW YORK - Košarkaši Miami Heata LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh postali su prva trojka iz istog kluba koja je u zadnjih 50 godina na jednoj utakmica ostvarila 'double-double' sa više od 30 postignutih koševa. U trijumfu Miamia protiv Houstona 125:119 James je upisao 33 koša i 10 skokova, Bosh je dodao 31 koš i 12 skokova, a Wade je dodao 30 koševa i 11 skokova. Posljednji put su tri igrača iz istog kluba na jednoj utakmica zabila po 30 koševa u veljači prošle godine kada su Kevin Martin, Aaron Brooks i Luis Scola zabili ukupno 94 koša za Houston protiv San Antonia, no nisu ostvarili 'double-double'. Posljednji "dvostruko-dvostruki" učinak sa 30 i više koševa zabilježen je davne 1961. godine kada je to uspjelo 'trojki' Cincinnati Royalsa - Oscaru Robertsonu, Jacku Twymanu i Wayneu Embryju. Zanimljivo, korak do ulaska u povijest bila je i trojka Rocketsa - Kevin Martin, Luis Scola i Kyle Lowry koja je ukupno zabila 82 koša. Martin je ubacio 29 koševa uz pet asistencija, Scola je dodao 28 koševa i pet skokova, a Lowry 25 koševa i devet asistencija.

"Pokušali smo ih kopirati, ali ovog puta su bili bolji" kazao je Martin.

HOUSTON - Košarkaški 'March Madness' bliži se samom kraju. Poznata su sva četiri sudionika završnog turnira američke sveučilišne košarke (NCAA). Od 2. do 4. travnja na stadionu Reliant u Houstonu na Final Fouru nastupit će Butler Bulldogs, Virginia Commonwealth (VCU), Connecticut Huskies (UConn) i Kentucky Wildcats. Po prvi put od 1985. godine od kada u glavnom turniru sudjeluju najmanje 64 momčadi neće biti niti jedan prvi ili drugi nositelj, a ovo je tek treći put u povijesti da je otpao prvi nositelj. Koliko je to veliko iznenađenje potvrđuje podatak kako je na američkoj tv postaji ESPN milijun ljudi prognoziralo sudionike završnog turnira, a samo je jedna osoba pogodila sva četiri sudionika turnira u Houstonu. Najveće iznenađenje priredila je momčad Virginia Commonwealtha koja je u četvrtfinalu izbacila velikog favorita, prvog nositelja Kansas 71:61. Virginia je postala prva momčad koja je do "Final Foura" stigla sa pet pobjeda jer je morala igrati i pretkolo. Američki mediji VCU su prozvali odmah 'pepeljugom' završnog turnira. Kentucky je pobijedio North Carolinu 75:69, Butler je bio bolji od Floride 74:71, dok je UConn slavio protiv Arizone 65:63. U polufinalu se sastaju Butler - VCU i UConn - Kentucky.

LISABON - Francuski vozač Sebastien Ogier (Citroen) pobjednik je Portugalskog relija, treće utrke Svjetskog prvenstva. Drugo mjesto pripalo je najboljem relijašu svih vremena Sebastien Loebu (Citroen), koji je zaostao 31,8 sekundu. Treći je bio vozač Forda Finac Jari-Matti Latvala (+3:22,1), a njegov sunarodnjak Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) završio je na četvrtoj poziciji. U ukupnom poretku Hirvonen i Loeb imaju po 58 bodova, a slijedi Jari-Matti Latvala sa 48. Sljedeća utrka na rasporedu je od 14. do 16. travnja u Jordanu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙