FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: cijene dionica porasle treći dan zaredom

Autor: neba
NEW YORK, 26. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle treći dan zaredom, zahvaljujući podacima o snažnijem nego što se očekivalo rastu američkog gospodarstva, no obujam trgovanja ponovno je bio mršav, što pokazuje da su ulagači oprezni zbog kriznih točki u svijetu.

Dow Jones indeks ojačao je 50 bodova, ili 0,41 posto, na 12.220 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,32 posto, na 1.313 bodova, a Nasdaq indeks 0,24 posto, na 2.743 boda.

Pozitivno je na ulagače jučer djelovao revidirani podatak o 3,1-postotnom rastu američkog bruto domaćeg proizvoda u posljednjem lanjskom tromjesečju, što je više od prethodnih procjena i očekivanja analitičara.

Ohrabrile su i poslovne procjene Oraclea o poslovnim rezultatima u tekućem tromjesečju jer taj proizvođač softvera očekuje jačanje potražnje za tehnološkim proizvodima. Najmanje 12 brokerskih kuća odmah je povećalo preporuku i ciljanu cijenu za tu dionicu, pa je poskupila 1,6 posto.

Zbog toga su nuklearna kriza u Japanu, sukobi u Libiji, nemiri na Bliskom istoku i financijski problemi Portugala jučer bili u drugom planu.

Ipak, ulagači su na oprezu, na što ukazuje i dalje vrlo mršav promet. Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo samo oko 6,5 milijardi dionica, znatno manje od dnevnog prosjeka od 8,04 milijarde.

U cijelom prošlom tjednu Dow Jones skočio je 3,1 posto, dok je S&P 500 porastao 2,7, a Nasdaq indeks 3,8 posto. To je njihov prvi tjedni rast, nakon što je prije dva tjedna snažan potres uzdrmao Japan.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,34 posto, na 5.900 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,18 posto, na 6.946 bodova, a pariški CAC 0,09 posto, na 3.972 boda.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙