FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank Austria zainteresirana za kupnju austrijskog poslovanja Hypo Alpe Adria banke

Autor: vmom
BEČ, 24. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Bank Austria, iz sastava talijanske bankarske grupacije UniCredit, iskazala je interes za kupnju austrijskog poslovanja nacionaliziranog konkurenta Hypo Alpe Adria Bank (HAAB), potvrdio je čelnik Bank Austrie Willibald Cernko.

Cernko je pritom odlučno istaknuo da Bank Austria nije zainteresirana za kupnju ogranaka HAAB-a u srednjoj i istočnoj Europi. Naglasio je također kako smatra da u Bank Austria nisu spremni za imovinu koja ih zanima platiti više od njezine knjigovodstvene vrijednosti.

"Razmotrit ćemo u potpunosti 'očišćen' austrijski portfelj HAAB-a. Ne znam hoće li doći do zaključenja akvizicije", kazao je Cernko, odgovarajući na upit novinara na tiskovnoj konferenciji u srijedu prilikom predstavljanja rezultata poslovanja.

Glasnogovornik HAAB-a je potvrdio da je nacionalizirana austrijska banka otvorena za proces prodaje, no da je prerano za diskusije o pojedinostima. "U procesu smo razmatranja ponuda za prodaju banke", kazao je.

Austrijsko poslovanje HAAB-a broji 60.000 klijenata, ima bilancu od šest milijardi eura, od ukupno 40 milijardi eura čitave grupe, a obuhvaća 20-ak ogranaka u matičnoj pokrajini Koruškoj, uz po jednu podružnicu u Beču i Salzburgu, kazao je glasnogovornik.

Izvršni direktor HAAB-a Gottwald Kranebitter u siječnju je kazao kako očekuje da će EK ove godine dovršiti postupak revizije pomoći koju je banka primila od austrijske države krajem 2009. kako bi izbjegla stečaj. Time bi bio otvoren put za prodaju bančinih ogranaka koji ne pripadaju osnovnom poslovanju i za fokusiranje grupe na jugoistočnu Europu.

Ta šesta najveća austrijska banka angažirala je JPMorgan za savjetnika u procesu potencijalne prodaje, kazao je upućen izvor.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙