FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK povećala sredstva za "Kaštijun"

Autor: ista
ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Europska komisija odobrila je povećanje sredstava Europske unije za sufinanciranje projekta izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Istarske županije "Kaštijun", s prethodnih 4,65 milijuna eura na 18,95 milijuna eura, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Prema toj odluci ukupna vrijednost projekta je 41,2 milijuna eura, a razlika će biti pokrivena sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zajmom Europske investicijske banke.

Uskoro se očekuje potpisivanje novog Dvostranog sporazuma o projektu između Europske komisije i Vlade RH, nakon čega će se raspisati natječaj za odabir izvođača radova.

Europska komisija je donijela prošli tjedan odluku i o sufinanciranju projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom za Primorsko-goransku županiju "Marišćina" s više od 22,3 milijuna eura.

U veljači ove godine obilježen je početak radova na izgradnji prve faze Centra za gospodarenje otpadom za Šibensko-kninsku županiju "Bikarac", koji se također provodi uz financijsku pomoć Europske unije.

(Hina) pp/xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙